Dirijorul Mădălin Voicu revine la Sala Radio

Orchestra de Cameră Radio propune publicului miercuri, 9 mai 2018, de la ora 19.00, la Sala Radio, un concert clasic în  cel mai propriu sens al cuvântului, cuprinzând exclusiv lucrări de Mozart şi Haydn. La pupitrul orchestrei revine dirijorul Mădălin Voicu, care a ales pentru publicul serii Mica serenadă în sol major, KV 525 şi Divertismentul pentru orchestră de coarde în re major, K136 de Mozart şi Simfonia nr. 85 în si bemol major, Regina de Haydn.

Mădălin Voicu este un promotor al tinerelor generaţii de muzicieni, iar prin intermediul Fundaţiei Internaţionale „Ion Voicu”, realizează o serie de concerte, numeroşi artişti fiind răsplătiţi cu premii din partea Fundaţiei. Mădălin Voicu a fost dirijor al Filarmonicii „Oltenia” şi al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, fiind totodată un invitat permanent al orchestrelor de profil din ţară, iar concertele susţinute în străinătate relevă aprecierea de care se bucură artistul şi peste hotare. A susţinut concerte alături de Orchestra de cameră „Bucureşti”, înfiinţată de către distinsul violonist Ion Voicu, iar din anul 2001 Mădălin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Ştiinţe, Arte şi Litere.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

 Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro. 

 Biografii

 madalin voicuMĂDĂLIN  VOICU

Descoperind tainele muzicii prin intermediul viorii Mădălin Voicu a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu George Manoliu şi Cornelia Bronzetti. Ulterior, Mădălin Voicu avea să studieze şi dirijatul, de-a lungul timpului fiind îndrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbrăveanu, Hans Swarowsky.

Mădălin Voicu a fost dirijor al Filarmonicii „Oltenia” şi al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, fiind totodată un invitat permanent al orchestrelor de profil din ţară, iar concertele susţinute în străinătate relevă aprecierea de care se bucură artistul şi peste hotare. A susţinut concerte alături de Orchestra de cameră „Bucureşti”, înfiinţată de către distinsul violonist Ion Voicu, iar din anul 2001 Mădălin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Ştiinţe, Arte şi Litere.

Alături de activitatea artistică Mădălin Voicu s-a dedicat între anii 1990-1995 unei intense activităţi didactice, la pupitrul Orchestrei Conservatorului din Izmir. A fost Directorul Artistic a Festivalului internaţional „George Enescu” , ediţia din 1996.  O altă latură a personalităţii sale este reprezentată de implicarea în viaţa politică în calitate de deputat şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Cultură, Arte şi Mass-Media a Camerei Deputaţilor. Între anii 1994 – 1996  a fost membru al Partidului Libertăţii şi Unităţii Sociale (PLUS).  Între anii 1996 – 2000 a deţinut funcţia de deputat al minorităţii rome, din anul 2000 fiind Preşedinte de Onoare al Romilor din România. Din anul 2002 este Membru al Consiliului Naţional PSD. Pe parcusul anilor 2000 – 2004 a fost deputat PDSR (PSD), continuându-şi activitatea ca deputat PSD până în anul 2016. În prezent este Secretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Mădălin Voicu este un promotor al tinerelor generaţii de muzicieni, iar prin intermediul Fundaţiei Internaţionale „Ion Voicu”, realizează o serie de concerte, numeroşi artişti fiind răsplătiţi cu premii din partea Fundaţiei. Este, de asemenea, membru al fundaţiilor „CULT” şi  „THOTART”.

Text preluat

RADOR – 4 mai 2018