InfoCons a realizat un studiu referitor la parizerul de porc în urma căruia a ajuns la concluzii îngrijorătoare. Toate cele 17 produse analizate au prezentat un conţinut de sare între 1.27 și 2.8 g/100g. Ce înseamnă acest lucru? Un real semnal de alarmă. În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5 g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 56% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conținut de sare, 25.4%.
”Carnea conține sare, poate chiar și în condiții naturale. Câtă sare se găsește însă într-un produs preparat din carne? Celebrul parizer de porc, o felie de pâine și puțin muștar îl mâncăm, l-am mâncat sau îl vom mânca fiecare dintre noi. Nu uita, citește eticheta și fă un calcul simplu chiar tu: câtă sare conține o felie de parizer? Noi am încercat să facem un studiu și o radiografie cât mai completă asupra acestui produs, așa că citește studiul comparativ, citește și eticheta și descarcă aplicația gratuită InfoCons”, a declarant Sorin Mierlea, preşedintele organizaţiei. Consumul ridicat de sare este poate conduce la boli cardiovasculare şi la hipertensiune arterială.
Sinteză de Mariana Drăgoi
comunicari@infocons.ro