Vrem aşa: să mâncăm ceva numai cu legume; să se prepare repede; să fie ceva colorat; să fie ceva de „vara”; să nu fie o combinaţie prea plicticoasa de ingrediente. Şi am produs asta:
2 dovlecei medii, tăiaţi felii şi tăvăliţi puţin în făină (integrală!) – se prăjesc în tigaie şi se lasă apoi la scurs pe un şerveţel de bucătărie (să scăpăm de uleiul cel îngrăşător)
3 legături de ceapă verde – se taie mărunt şi se călesc în ulei
Se adaugă 50 de grame de pastă de tomate plus mirodenii – sare, piper, oregano şi 100 de grame de măsline negre. Se mai perpeleşte puţin pe foc amestecul (ceapa plus sosul plus măslinele)
Se pun în acelaşi vas dovleceii prăjiţi şi sosul de ceapă verde şi măsline
După ce se răceşte puţin se adaugă 150 grame de parmezan şi crutoane de lipie prăjită şi condimentată (astea se prepară acasă sau, în varianta cea mai comodă, se găsesc gata prăjite la supermarket, ura!)
Poftă bună!
Daniela Sîrbu