Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției-studio „Locuri care lipsesc. Văcărești – Dudești”, miercuri, 1 august, ora 18.00, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66.
Un oraș este un alfabet întrupat în teritoriu, pe care generații la rând l-au dăruit memoriei colective, desenat de întâlnirile schimburilor de mărfuri, interese, ritualuri, în noduri de drumuri și cai. Astfel că, înainte de a fi un adăpost de locuri și locuitori, orașul este o lume cu un chip care lasă la vedere un trup lumesc și ascunde unul afectiv. Zilnic, îi redesenăm de la noi la ceilalți făptura. În locul în care suprafața s-a șters vei putea avea revelația locului care lipsește. Văcăreștiul, „calea” de altădată, este locul care există în București prin Absență.
În cadrul vernisajului, va avea loc un performance interactiv la care publicul este invitat să participe pentru rescrierea la prezent a scenariului. Atelierul va fi înregistrat, urmând ca etapa aceasta și cele anterioare să facă obiectul unei montări cinematografice de docu-dramă animație, precizează un comunicat al MNLR.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 – 31 august 2018, în intervalul orar 9.00 – 16.00.
Artiști vizuali: Elena Constantin, Valentina Crăciun – pictură panouri
Teodor Horea – fotografie, compoziție sonoră, de imagine și lumină
Cu contribuția membrilor Atelierului 21 Colegiul de Arhitectură I.N. Socolescu, București
Concept și coordonare proiect – Voichița Horea
Proiectul expozițional este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.
Sinteză: Mariana Drăgoi
RADOR – 31 iulie