Amelie Vermeer, Anja Wildermuth şi Julia Piechotta iubesc îngheţata şi mediul înconjurător. Ele sunt studente ale Universităţii Hohenheim, din Stuttgart (Germania) şi au inventat linguriţe de îngheţată comestibile, ca o alternativă la linguriţele de plastic.
Cele trei studente au acum propria afacere şi au înfiiinţat o companie care se numeşte „Spoontainable”. Echipa lor este formată din şapte studente şi doi nutriţionişti. Amelie Vermeer, Anja Wildermuth şi Julia Piechotta îşi promovează compania pe internet prin intermediul unei platforme denumită corwdfunding.
„Ideea noastră inovatoare este utilizarea de fibre dietetice comestibile. Linguriţele sunt vegane, fără zahăr adăugat, delicioase şi durabile”, scrie site-ul companiei crowdfunding. Reţetele se bazează pe arome de ciocolată, vanilie, scorţişoară, căpşuni şi lămâie şi sunt fabricate din fibre vegetale.
Materialul comestibil pentru poducţia de linguriţe provine din fructe, legume, dar şi din coaja fructelor rămase după prelucrarea lor în industria alimentară. Julia Piechotta a spus că preţul unei linguriţe comestibile va fi între şase şi zece cenţi. Scopul celor trei inventatoare este ca ideea lor să aibă succes şi în luna ianuarie să se poată finaliza primele contracte. Pentru aceasta, ele s-au implicat în organizaţia studenţească Enactus, care şi-a stabilit ţelul de a oferi în întreaga lume proiecte cu perspective economice.
(Surse: www.swr.de, www. stuttgarter- nachrichter.de , www.kurier.at)
Ada Ionescu