Am descoperit acum un an şi ceva o reţetă de blat de tort nemaipomenit de bună şi extrem de uşor de făcut: https://www.rador.ro/etichete/tortulet-cu-nutella-si-creme-celeste/
De data aceasta am folosit un topping cu cremă mascarpone şi alte bunătăţi italiene (biscuiţii amaretti)
Blatul:
400 grame cremă Nutella sau oricare altă cremă de ciocolată
4 ouă
4 linguri de nuci măcinate
1 praf de sare
Crema:
250 grame cremă mascarpone
80 grame zahăr pudră
Curmale fără sâmburi şi biscuiţi amaretti
Gălbenuşurile se amestecă cu crema de ciocolată, se adaugă albuşurile bătute spumă, nucile măcinate şi praful de sare şi se dă amestecul la cuptor într-o formă de tort detaşabilă, unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Este gata când scobitoarea nu mai iese plină de ciocolată atunci când înţepăm tortul.
Se bat bine cu mixerul crema mascarpone şi zahărul pudră. Se întinde peste blatul de tort, după ce acesta s-a răcit. Deasupra se aşează biscuiţii amaretti şi curmalele.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu