Măslinii sunt unii dintre cei mai importanţi pomi fructiferi din lume. Cercetători din Pakistan au furnizat dovezi ştiinţifice cu privire la proprietăţile benefice ale măslinilor. Aceştia au acţiune antimicrobiană şi antioxidantă. Extractele din coajă de măslini au cel mai mare conţinut de fenoli. Frunzele de măslin au fost folosite pentru prima dată în scopuri medicale în antichitate. Măslinele au devenit principalul ingredient în dieta mediteraneană, care oferă diverse beneficii sănătăţii, în special în protejarea împotriva bolilor cardiovasculare. Consumul zilnic a circa patru linguri de ulei de măsline extra virgin poate reduce semnificativ riscul de probleme cardiovasculare, cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral sau chiar deces din cauza bolilor de inimă. Uleiul de măsline obţinut din fructul arborelui de măsline este bogat într-un tip de grăsimi cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate. Datorită proprietăţilor sale antioxidante, poate proteja împotriva cancerului. Consumul de măsline, în special de uleiul de măsline, poate reduce în mod natural durerea în bolile inflamatorii cronice cum ar fi artrita. De asemenea, contribuie la creşterea nivelului de fier în organism./ddaniela
www.novini.bg – 24 octombrie