Este sezonul cumpărăturilor şi graba de a ne aproviziona pentru sărbători ne poate face mai puţin vigilenţi. În consecinţă, autorităţile sanitar-veterinare atrag atenţia asupra produselor contrafăcute şi de calitate necorespunzătoare, care pot fi întâlnite în aceste zile în magazine şi la diverşi comercianţi. Are detalii Adrian Lungu:
Reporter: Populaţia este sfătuită în primul rând să nu cumpere carne şi preparate din carne din locuri neatestate şi de la comercianţi şi producători neautorizaţi. Inspectorii sanitari le mai recomandă cumpărătorilor să aleagă numai magazinele autorizate, să refuze produsele fără etichetă, din care să reiasă clar data producţiei, condiţiile de păstrare, ingredientele şi termenul de valabilitate, iar, la final, să solicite şi să păstreze bonul de cumpărături. În paralel, echipe de medici veterinari, inspectori sanitari, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor efectuează controale în teren, inclusiv la restaurante şi alte unităţi care vor găzdui petreceri şi mese festive, cu ocazia sărbătorilor de iarnă./lcoman/schelaru
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 decembrie)