Aderarea României la Uniunea Europeană a schimbat industriile creative, care au primit şansa de a evolua pe o piaţă mult mai largă şi mai dinamică. De asemenea, aderarea a dus şi la modernizarea administraţiei locale. Care este situaţia în Cluj, aflăm de la corespondentul Radio România Actualităţi, Claudiu Pădurean:
Reporter: Un studiu al Comisiei Europene a declarat Clujul drept „Orașul european cel mai prietenos cu străinii”. De asemenea, autoritățile europene au decis să finanțeze proiecte considerate inovatoare, de la funcționari publici virtuali, care utilizează tehnologiile care definesc inteligență artificială, până la iluminatul smart. Tot acest ecosistem transformă Clujul într-o comunitatea Smart City – spune directorul Direcției de dezvoltare locală din Primăria Cluj Napoca, Ovidiu Câmpean.
În acest exercițiu financiar european Primăria Cluj-Napoca a reușit să atragă peste 420 de milioane de euro. De asemenea, statutul de oraș european al Clujului a fost certificat de faptul că în 2015 Clujul a fost Capitală Europeană a Tineretului, în 2018 a devenit Oraș European al Sporturilor și tot anul trecut a devenit primul oraș din Europa de Est inclus în programul Urban Innovative Actions./pvelisar
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 aprilie)