…Pentru că nu am găsit alt titlu. Chiar am mâncat ceva similar la Balcic acum mulţi ani şi acum încerc să reconstitui reţeta din memorie.
500 grame piept de pui tăiat bucăţele şi prăjit
200 grame piept ardelenesc afumat
6-7 ciuperci champignon
100 grame telemea
Un ardei capia şi un ardei gras verde
O ceapă roşie
200 ml smântână
Două gălbenuşuri
Sare, piper şi boia
Tăiem toate ingredientele cubuleţe, feliuţe (ardeii), curăţăm ciupercile, batem gălbenuşurile cu smântâna şi adăugăm condimentele. Călim într-o tigaie încinsă cu puţin ulei de floarea soarelui cam în ordinea asta: ceapa, ardeii, pieptul de pui, apoi adăugăm ciupercile şi pieptul afumat, iar la final telemeaua şi apoi sosul de smântână cu gălbenuşuri.
Extrem de gustos!!!
Poftă bună!
Daniela Sîrbu