Sumele individuale alocate fiecărui proiect de investiții derulat de CNAIR sunt sume estimate pentru anul 2020. Aceste sume diferă de necesarul comunicat de antreprenori, de regulă supraestimat, deoarece decontarea lucrărilor se va efectua după realocarea bugetară și în funcție de ritmul real al lucrărilor în teren.
Sumele de care dispune CNAIR în anul 2020 pentru obiectivele de investiții, de aproximativ 3 miliarde lei, vor asigura prin redistribuire, decontarea tuturor lucrărilor din acest an.
Astfel, în condițiile prevederilor Legii nr. 500/2002 cu modificările și completările ulterioare, în cursul întregului în, ordonatorii principali de credite pot efectua virări de credite bugetare între titlurile, articolele și alineatele de cheltuieli din cadrul aceluași capitol sau de la alte capitole pentru asigurarea fondurilor necesare la titlul 58 “Proiecte cu finațare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, pentru finațarea proiectelor aflate în implementare sau proiecte noi finanțate din fonduri externe nerambursabile postaderare, cu încadrarea în nivelul total al fondurilor aprobate.
Pe parcursul întregului an, ordonatorii principali de credite pot efectua virări de credite de angajament neutilizate în cadrul titlului 58 “Proiecte cu finațare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, cu încadrarea la nivelul total al fondurilor aprobate, pentru asigurarea finațării proiectelor aflate în implementare.
CNAIR menționează că la nivelul anului 2019 a asigurat finanțarea necesară proiectelor care s-au derulat conform graficului contractual de lucrări. De altfel, CNAIR, ca beneficiar al lucrărilor, a achitat întotdeauna valoarea acestora, respectând termenele scadente.