Cafeaua cu unt, o băutură benefică

Iernile sunt sinonime cu căni fierbinţi cu băuturile preferate – ceai, cafea, ciocolată caldă. În ultima vreme, o nouă băutură – cafea cu unt – câştigă tot mai multă popularitate. Este cunoscut faptul că, separat, atât untul, cât şi cafeaua, au multe beneficii nutritive. În combinaţie, acestea ard grăsimile şi ne ajută să ne limpezim mintea. Nu avem nevoie decât de cafea proaspăt preparată, unt fără sare şi puţin ulei de cocos. O ceaşcă de cafea cu unt conţine grăsimi saturate şi vitamina A, benefică pentru sănătatea pielii, vedere şi imunitatea generală a corpului. Băutura conţine, de asemenea, o cantitate mică de calciu, vitaminele K, E şi B. Deşi nu există multe studii care explică clar beneficiile pentru sănătate ale acestei cafele, oamenii care o beau spun că îi ajută să aibă mai multă energie şi claritate mentală. De asemenea, această băutură suprimă foamea. Grăsimea din cafea încetineşte digestia şi creşte senzaţia de saţietate din organism, ceea ce poate duce la pierdere în greutate. Untul din cafea asigură energie de lungă durată, probabil pentru că grăsimea saturată poate prelungi efectele cofeinei./ddaniela

(www.dariknews.bg – 22 ianuarie)