În vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19, și ca urmare a deciziei Ungariei de a-și închide granițele pentru cetățenii de altă naționalitate decât cea maghiară, CFR Călători suspendă temporar circulația următoarelor trenuri internaționale care fac legătura între România și Ungaria/Austria, prin frontiera de stat Episcopia Bihor:
· 406/407 Budapesta – Brașov și retur
· 143/144 Viena – Cluj Napoca și retur
· 367/366 Budapesta – Brașov și retur. Trenul va circula doar în trafic intern, pe relația Cluj – Napoca – Brașov și retur
De asemenea, pentru combaterea răspândirii infecției cu Covid-19, coroborat cu adaptarea capacității de transport la traficul de călători rezultat în urma deciziei companiilor/societăților de a promova munca de la domiciliu pentru angajații lor, CFR Călători a luat măsuri de suspendare temporară a unor trenuri în trafic intern pentru perioada 19 martie – 16 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire, fără a afecta însă posibilitatea de mobilitate a pasagerilor. Atașat găsiți lista cu trenurile suspendate temporar.elcu
Facem mențiunea că la momentul prezent, CFR Călători nu are secții închise la operare. A fost redus numai numărul de trenuri pe anumite rute, fără afectarea nevoilor de deplasare.
În funcție de evoluția situației, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor și să se adapteze cât mai bine cerințelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Orice modificare în graficul de circulație al trenurilor va fi anunțată public. Precizăm că măsurile luate în această perioadă de companie au ca scop restrângerea răspândirii infecției cu Covid-19, protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu.
Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau:
- 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
- numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
- 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord București;
- în aplicația TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren sau pe https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Trains), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
- pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
- pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic internațional / Mers tren internațional.
RESTITUIRE contravaloare bilete
Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile internaționale suspendate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie.
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulație suspendată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.
CFR Călători solicită pasagerilor săi respectarea atât a setului de reguli de igienă și comportament emis de Ministerul Sănătăţii în vederea restrângerii răspândirii infecției cu Covid-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre, cât și respectarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și organele competente.
Pentru restrângerea efectelor, protecția, siguranța și securitatea călătorilor/ partenerilor de călătorie și a personalului propriu, rugăm toți călătorii:
- să își planifice din timp călătoria;
- să îşi procure cu anticipație legitimaţiile de călătorie, de preferat online;
- să respecte Setul de reguli emis de Ministerul Sănătăţii și deciziile organelor abilitate;
- să mențină distanța de cel puțin 1 metru față de celelalte persoane din punctele de vânzare bilete;
- să efectueze plata cu cardul acolo unde este posibil în punctele de vânzare bilete.
Vă reamintim Setul de 10 reguli pentru a preveni răspândirea infecţiei cu Covid-19 emis de Ministerul Sănătăţii:
- Spălați-vă mâinile de multe ori;
- Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
- Nu vă atingeți ochii, nasul şi gura cu mâinile;
- Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
- Nu luați medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
- Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
- Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
- Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
- Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
- Animalele de companie nu transmit coronavirus.
Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.