Este „ziua marii tăceri” și „ora cea mai întunecată”, a spus Papa Francisc sâmbătă seara, în timpul slujbei din ajunul Paștelui catolic, într-o piață Sfântul Petru goală din cauza pandemiei de coronavirus. Suveranul Pontif realizează o paralelă între starea de spirit a umanității de astăzi și cea a femeilor în ajunul Învierii.
„Ne putem oglindi în sentimentele femeilor din acea zi”, spune Papa Bergoglio. „Ca și noi, aveau în ochi drama suferinței, a unei tragedii neașteptate care s-a întâmplat prea rapid. Văzuseră moartea și aveau moartea în inimi. Durerea era însoțită de frică: aveau să sfârșească și ele la fel ca Iisus? Și, apoi, temerile pentru viitor, de reconstituit. Memoria rănită, speranța deșartă. Pentru ele era cea mai întunecată oră, ca și pentru noi”.
Suveranul Pontif le cere credincioșilor să privilegieze întotdeauna. „În fiecare regiune a acelei umanități din care facem parte și care ne aparține, pentru că toți suntem frați și surori, ducem cântecul vieții! Să reducem la tăcere strigătele morții, gata cu războaiele! Să se oprească producția și comerțul de arme, pentru că avem nevoie de pâine, și nu de puști. Să înceteze avorturile, care ucid viața nevinovată. Să se deschidă sufletele celor care au, pentru a umple mâinile goale ale celor lipsiți de strictul necesar”, a spus Papa Francisc.
„Iată anunțul de Paște, anunțul de speranță”, a adăugat Sfântul Părinte la omilie. „Ce frumos este să fim creștini care consolează, care poartă greutățile altora, care încurajează: crainicii vieții în timpul morții!”, a adăugat. „Avem nevoie să reluăm călătoria, amintindu-ne că ne naștem și renaștem dintr-o chemare gratuită a iubirii. Acesta este punctul de la care să pornim întotdeauna, mai ales în timpul crizelor, în timpuri de încercare”, a concluzionat Papa Francisc./oavram/gpodea
https://www.repubblica.it – 11 aprilie