Germania, Marea Britanie şi Franţa îşi exprimă sprijinul pentru Organizația Mondială a Sănătății

Guvernul german şi-a exprimat sprijinul pentru Organizația Mondială a Sănătății, în urma deciziei președintelui american Donald Trump de a suspenda contribuția financiară a Statelor Unite la această agenție a Națiunilor Unite. „Activitatea OMS este foarte importantă, mai ales în aceste momente” – a declarat purtătorul de cuvânt al Cancelarului german, Angela Merkel. Ministrul german de externe, Heiko Maas, a scris pe Twitter că organizația este chiar subfinanțată.
Marea Britanie nu are intenția de a renunța la contribuția către Organizația Mondială a Sănătății – spune și un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra. În timp ce executivul francez speră într-o revenire la normal. „Singura preocupare a OMS este să ajute la salvarea de vieți și să pună capăt pandemiei” – a scris pe Twitter și directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a oprit finanţarea şi a acuzat OMS că nu a luat măsuri de prevenire a pandemiei de coronavirus, apoi a gestionat prost situația./atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 aprilie)