Pandemia de coronavirus îi afectează pe fermierii și producătorii locali, care spun că vând tot mai puțin în piețe din lipsă de cerere. Oamenii preferă în această perioadă produsele ambalate și vin mult mai rar, o dată la câteva zile, de teamă infectării. Producătorii se așteaptă să crească interesul pentru produsele proaspete în zilele care mai sunt până la Paște, după cum transmite Sorin Cealera.
Reporter: Efectele pandemiei și ale măsurilor de siguranță, impuse de autorități de la începutul instituirii stării de urgență, se simt și în piețele agroalimentare, unde numărul cumpărătorilor a scăzut. Teama justificată de infectare și limitarea deplasărilor sunt motivele pentru care oamenii evită să petreacă mult timp în fața tarabelor și să aleagă cu grijă produsele, fără presiunea timpului. Producătorii de carne și de lactate nu mai vând atât de mult, deşi încearcă să își adapteze prețurile în funcție de cererile clienților, unii, afectați, la rândul lor, financiar de criza economică generată de pandemie. Şi producătorii de legume rămân cu marfa nevândută, iar cei cu solarii spun că au întârziat cu o lună plantatul roșiilor. Oamenii vin mai rar în piață, dar nu renunță la produsele tradiționale pentru masa de Paști. Mulți spun că prețurile sunt mari, dar preferă produsele proaspete. Dacă vânzători își doresc clienți, autoritățile insistă ca venitul la piata să nu fie o plimbare și un prilej de socializare, iar oamenii să fie pregătiți cu listele cumpărături făcute de acasă, pentru a evita aglomerațiiile. Nu vor lipsi probabil cei care cumpără de sărbători pe ultima sută de metri. Conducerea pieţelor a anunțat că, la nevoie, dacă va exista cerere, programul se va prelungi,/denisse
RRA – 16 aprilie