În 2018, anul Centenarului Marii Uniri, Muzeul Național al Literaturii Române iniția un proiect unic, în pateneriat cu Centrul Național al Cinematografiei, Arhiva Națională de Filme, Societatea Română de Radiodifuziune și Universitatea din București, sub genericul CINELITERATURA.
Proiectul a fost conceput și pus în practică de prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul general al MNLR, și își propunea să scoată la lumină și să aducă în atenția publicului materiale video și audio inedite din Arhiva Națională de Filme și, respectiv, din Arhiva Societății Române de Radiodifuziune, decupând, printre altele, secvențe istorice memorabile, la care scriitorii au fost martori, din perioada interbelică până astăzi.
CINELITERATURA, devenit parte a patrimoniului imaterial al Muzeului Național al Literaturii Române, este un proiect în desfășurare, care se va îmbogăți în timp cu documente din colecții publice și private, cu mărturii ale unor personalități marcante ale culturii române, dar și cu secvențe literare din evenimentele realizate și promovate de Muzeul Național al Literaturii Române.
Vă invităm să vizitați pagina dedicată proiectului CINELITERATURA, accesând link-ul:
Timp de o săptămână, de la ora 21.00, Muzeul Național al Literaturii Române va difuza, pe pagina de Facebook a MNLR, dar și pe site-ul MNLR, câteva fragmente audio preluate de pe site-ul CINELITERATURA, însoțite de scurte texte care valorifică, deopotrivă, patrimoniul expus sau păstrat în arhiva MNLR.
Parteneri media:
** Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line IQool, AGERPRES, Trinitas
============================================================
(mailto:relatiipublice@mnlr.ro)
RADOR – 22 aprilie