Economiștii recomandă firmelor care vor să aplice pentru credite garantate de stat pe platforma IMM Invest să își realizeze cu atenție proiectele. Acceptarea cererilor nu se face după principiul primul venit, primul servit, a explicat preşedintele de onoare al Consiliului Național al IMM-urilor, Ovidiu Nicolescu.
Ovidiu Nicolescu: Compania care cere trebuie să demonstreze că are capacitatea de a folosi acești bani în mod productiv, în mod profitabil și, ca urmare, va fi în situația să ramburseze creditul respectiv când se face o diferențiere /pe ramă/, pentru că nu își are rostul.
Realizator: Iar preşedintele Fondului Național de Garantare pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Dumitru Nancu, a atras atenția că, până la urmă, bâncile decid care dosare vor fi primite. El a mai dat asigurări la Radio România Actualități că acordurile de principiu se emit în maximum 72 de ore.
Dumitru Nancu: În program au subscris la fondul de 15 miliarde 22 de bănci; banca va fi cea care va analiza dacă întreprinzătorul – IMM-ul – este solvabil, bancabil pe normele proprii. După ce se aprobă creditul, se transmite solicitarea către Fondul de Garantare înapoi, pentru a garanta cu 90% și pentru a acorda acel ajutor de stat.
Realizator: Aproape 20.000 de întreprinzători au aplicat ieri, începând cu prima oră, pe platforma online pentru IMM-uri. Înscrierile online se vor desfășura în sesiune continuă până la finalul acestui an și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei. Ordonanța de urgență prin care se reglemenetează funcționarea programului IMM Invest a fost adoptată tot ieri de Senat, fără modificări substanțiale, de toate partidele.#HUN/asalar
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 aprilie