Europa este regiunea cea mai afectată de pandemie, cu peste un milion de cazuri confirmate doar în țările din vestul și sudul continentului și patru ţări care au depășit sau se apropie de pragul de 25.000 de decese: Italia, Marea Britanie, Spania și Franța. Cea mai mare creștere a bilanțului s-a înregistrează în Marea Britanie, care a devenit ieri a doua cea mai afectată țară din Europa. După ce într-o etapă inițială a pandemiei autoritățile au întârziat să ia măsuri de distanțare socială, acum anunță că înainte de ridicarea restricțiilor doresc să lanseze un program de testare aleatorie la nivel național a 100.000 de persoane pentru a-şi face o idee cu privire la cât de mult s-a extins epidemia.
În țările care s-au confruntat inițial cu cele mai mari probleme ca Spania Italia situația s-a stabilizat iar numărul de decese și de noi cazuri de îmbolnăvire a scăzut semnificativ față de perioada de vârf. Elena Postelnicu transmite din Roma.
Reporter: Italia a ajuns la un total de 203.591 de cazuri de coronavirus și 27.682 de morți în cele 10 săptămâni de epidemie. Numărul bolnavilor internați în secțiile de terapie intensivă este la jumătate față de cum era în urmă cu patru săptămâni. 80% dintre pacienții pozitivi, fără sau cu simptome ușoare sunt izolaţi în propriile locuințe. Orașul care continuă să rămână pe primul loc ca număr de infecții, 19.120 este Milano, care deține în prezent mai multe cazuri decât are întreaga regiunea Veneto 17.825. De astăzi, la Trieste devine operativă o navă spital venită aseară de la Napoli. Decizia a fost luată de Comitatul provincial de urgență pentru a limita extinderea epidemiei, în special în casele de bătrâni din zonă. Pe parcursul zilei vor fi transportați deja pe navă primii 50 de pacienți pozitivi.#HUN./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 aprilie)