Producătorii de lapte din România au suferit pierderi importante în urma epidemiei de coronavirus și au fost nevoiţi să se adapteze din mers la cererea mică de pe piață. Planurile acestora au fost îngreunate și de capacitatea mică de stocare a laptelui în țara noastră, a declarat, la Radio România Actualități, președintele patronatului din industria laptelui, Dorin Cojocaru.
Dorin Cojocaru: Atunci când s-a declarat închiderea şcolilor, deci în a doua săptămână din martie, am pierdut și 6 la sută din producție și vânzare, pentru că o consider tot vânzare. În momentul în care să s-au închis restaurante, pensiuni, HORECA, am mai pierdut 40%. Ţinând cont că laptele este un produs foarte perisabil şi produsele lactate, cererea e mică, deci vânzare mai mică, stocare – nu prea puteam să lucrăm pe stoc decât brânzeturi cu perioadă lungă de maturare, dar să şi exportăm, iar cum exportul şi comerţul intracomunitar a fost o perioadă dificil, a trebuit să ne adaptăm din mers la planul de producţie.#HUN/denisse
RRA 16 mai