Nu este nevoie să cheltuiți o avere pentru a da o noua imagine casei dvs. Uneori poate fi suficientă și o singură piesă de mobilier sau de decor pentru ca o încăpere să capete o cu totul altă înfățișare. De altfel, designerii de interior recomandă ca fiecare încăpere să aibă un astfel de element „vedetă”, un punct focal în jurul căruia să fie gândită întreaga amenajare. Învățarea temeinică și asimilarea unor trucuri de design în ceea ce privește piesele de mobilier, iluminatul, jocul culorilor și amplasarea optimă a accesoriilor vă vor conduce în cel mai scurt timp spre realizarea unui spațiu la modă și confortabil. Ca unic loc în care vă relaxați, stați împreună cu prietenii și familia, vă distrați sau vă jucați cu copii și animăluțele de companie, locuința dvs. trebuie să aibă foarte clar trasată linia dintre un stil ales și confort total, însă realizarea acestei fine distincții nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Teama de cheltuieli majore și de timp consumat vă țin pe loc în proiectul de reamenajare a locuinței? Fără doar și poate, înhămarea la un plan de redecorare a spațiului de locuit nu este o joacă de copii, dar există o sumedenie de trucuri pe care le puteți încerca pentru a vă înfrumuseța și reînnoi casa, fie chiar și pentru o transformare minimă, fără a risipi toți banii agonisiți. Costul real și amortizarea investiției pentru fiecare proiect în parte pot varia în funcție de starea generală a casei, dar, grație modalităților necostisitoare pe care vi le vom propune, puteți crea un nou mediu, mai plăcut și mai primitor. Fie că spațiul de locuit are nevoie doar de un finisaj mai special sau de un pic mai mult ajutor, cu aceste idei de redecorare veți reuși să creați un design de care să fiți mândri și pentru care să vă reîntoarceți întotdeauna fericiți acasă.
* Dați o nouă față ușii de la intrare – Având în vedere că este primul lucru care atrage atenția la o casă, transformați-vă ușa de la intrare prin vopsire, prin schimbarea sistemului de închidere (clanță, broască) sau a vizorului și chiar prin redecorare. Dacă sunteți „blocat” cu o ușă frontală din oțel, o puteți vopsi sau finisa pentru un aspect special.
– Tendința actuală este de a folosi uși din lemn, inclusiv pentru cele de la intrare. Adăugați deasupra ușii o aplică sau un felinar rustic (dacă locuiți la curte) și chiar o decorațiune în centrul acesteia – o coroniță de flori, sau orice altceva de sezon.
– Majoritatea ușilor din comerț sunt în aceleași nuanțe de wenge, maro, negru sau bej, ceea ce face ca intrarea în apartamente sau în case să arate cam la fel cu cea a vecinilor. Dacă veți alege să vă vopsiți ușa într-o culoare plină de viață, precum albastru sau verde, ea va ieși imediat în evidență. Este una dintre cele mai simple metode de a vă imprima personalitatea în decorul casei!
– Accesoriile tematice sau de sezon, cum ar fi o coroniță de flori, o sonerie mai haioasă și extravagantă, un felinar atârnat deasupra ușii sau orice alt element mai aparte și plin de umor, vor da o notă de ospitalitate neașteptată casei dvs., sau chiar mai mult. Nimic nu va face casa dvs. să se simtă mai energică și mai confortabilă decât o ușă bine ”gândită”! Aveți toată liberatea de a adăuga ușii un sentiment de sărbătoare, vopsind-o în două culori diferite – una pe dinafară și cealaltă pe dinăuntru.
– Vitraliile sunt și ele un detaliu din ce în ce mai popular, care oferă veselie, culoare, lumină și intimitate unei uși de intrare.
* Creați un loc primitor în hol – Holul este prima încăpere cu care oaspeții vor intra în contact atunci când vor păși în casa dvs. Dacă deja i-ați surprins plăcut cu ușa de la intrare vopsită într-o culoare inedită, continuați să-i impresionați cu o băncuță sau o măsuță de perete.
– Pentru a face o primă impresie bună trebuie să transformați acest spațiu într-unul primitor, funcțional și cu suficiente spații de depozitare pentru încălțăminte sau haine groase de iarnă. Aveți nevoie de un cuier, un pantofar și, în funcție de spațiul care vă mai rămâne la dispoziție, de o canapeluță, o băncuță sau de un fotoliu.
– Pentru un hol mic și îngust, recomandarea ar fi să achiziționați un pantofar vertical, cu un sistem inteligent de depozitare, și un cuier suspendat, care să ocupe cât mai puțin spațiu. Îndrăzniți încă de la ușă să adăugați un tapet interesant (fie chiar și pe un singur perete), scaune de pluș, o oglindă sau un covor cu modele geometrice și veți avea de acum încolo sentimentul că pătrundeți într-un spațiu mult mai elegant și primitor.
– În cazul holurilor mici apelați cu încredere la alb şi la tonuri deschise, pastelate, atât pentru culoarea pereților și a tavanului, cât și pentru restul decorului. Stilul de amenajare abordat influenţează imaginea finală. Mobilierul simplu, modern, din materiale lucioase sau din sticlă, creează senzaţia de spaţiu aerisit. Însă, dacă alegeţi o nuanţă pastelată pentru pereţi şi un ansamblu de mobilier alb, puteți contura foarte uşor amenajarea folosind mici obiecte decorative, în culori puternice precum roşu, albastru, galben etc.
– Puteți, de asemenea, opta pentru crearea unui spațiu de tranziție. Cu alte cuvinte, câteva plante și elemente din lemn, o podea de piatră și piese de mobilier pentru exterior (mese și scaune de răchită, de exemplu), vor oferi o zonă de ușoară tranziție între interior și exterior.
– Un alt sfat ar fi să optați pentru piese de mobilier curbate, întrucât formele rotunjite sunt psihologic mai relaxante și mai reconfortante decât cele rectilinii. În filosofia Feng Shui, de exemplu, curbele sunt preferate, deoarece acestea facilitează circulația energiei de-a lungul unui spațiu. Piesele rotunjite sunt mai bune și din punct de vedere al siguranței, astfel că nu se vor mai lovi în colțurile ascuțite nici cei mici și nici chiar noi, oameni mari și neîndemânatici.
– O masă de toaletă, un cufăr sau o masă consolă cu sertare sau rafturi vă ajută să vă păstrați holul de la intrare mult mai ordonat și mai puțin aglomerat. Prin urmare, nu ignoraţi accesoriile destinate depozitării genţilor, mănuşilor, umbrelelor și tuturor mărunțișurilor uzuale.
* Faceți din bucătăria dvs. un loc ceva mai special – Bucătăria este considerată, pe drept cuvânt, inima casei. Pentru câteva sute de lei, puteți înlocui bateria de la chiuvetă, puteți adăuga noi mânere ușilor de la dulapuri sau puteți schimba corpurile de iluminat cu unele mult mai eficiente din punct de vedere energetic. De la un simplu accesoriu funcțional, bateria din bucătăriile actuale se caracterizează în egală măsură prin funcționalitate și estetică, devenind un adevărat element de decor pentru orice bucătărie.
– Dacă aveți un buget ceva mai permisiv, le puteți aduce dulapurilor o actualizare în sine. Decât să vă uitați după un întreg set de dulapuri noi, care poate fi destul de costisitor, uitați-vă după modalități de transformare a celor pe care le aveți. Multe firme se ocupă cu înlocuirea ușilor și sertarelor de dulapuri la un preț considerabil mai mic decât achiziționarea unor seturi noi de mobilă de bucătărie. Dacă vă simțiți în stare, puteți chiar voi înșivă să vă puneți în aplicare metodele inedite de bricolaj și să confecționați uși și sertare noi pentru vechile dulapuri. Și un simplu strat proaspăt de vopsea poate face ca mobila (nu numai cea de bucătărie) să arate ca nouă.
– Transformați aspectul și starea actuală a bucătăriei cu un nou model de backsplash (zona dintre blat și dulapurile suspendate) din ceramică sau sticlă, asigurându-vă că peretele suportă un astfel de „tratament”.
– O altă modalitate care vă poate face să economisiți bani pe viitor, este instalarea unui filtru de apă. Este într-adevăr ceva mai scump, dar merită tot efortul, dacă vă gândiți numai la câtă apă plată cumpărați zilnic.
* Dați strălucire băii – Pe lângă bucătărie, baia este și ea una dintre cele mai importante încăperi „demne” de luat în seamă, mai ales atunci când vine vorba de redecorare și reactualizare. Și ea pot fi îmbunătățită fără să cheltuiți o grămadă de bani. Lucruri simple, cum ar fi un nou bideu și un nou piedestal pentru chiuvetă, poate chiar în contrast cu restul decorului, sunt destul de ușor de achiziționat și instalat, și vor face o mare diferență. Puteți înlocui o podea de baie veche și decolorată, cu gresie ușor de aplicat sau o mică bucată de foaie de vinil – aplicată de multe ori chiar deasupra podelei vechi.
– În cazul în care frontul sau masca din dreptul căzii sau dușul au bucăți de faianță ciobite sau chiar lipsă, înlocuiți-le fără a mai sta pe gânduri. Chiar dacă nu veți găsi plăci în aceeași culoare, puteți face un joc de modele și nuanțe, gen tablă de șah. Schimbați para dușului veche și spartă, pentru o economisire substanțială a apei.
– Spațiul băii nu trebuie să se simtă clinic sau prefabricat. Baia nu trebuie în mod obligatoriu să arate ca o baie. Este o cameră înainte de toate, iar elementele ei pot îmbrăca sentimentul de mobilier. Nu este nevoie să vă bazați pe elemente realizate special pentru baie. Gândiți în afara problemei atunci când selectați piesele de mobilier. Șifonierele de mici dimensiuni pot stoca prosoapele și articolele de toaletă, cuferele pot fi transformate în măsuțe de toaletă, iar dulapurile farmaceutice, mesele consolă, oglinzile decorative și scaunele confortabile vor aduce completări și adăugiri atrăgătoare.
* Vopsiți și reîmprospătați întreaga locuință – Noul strat de vopsea va face ca totul să arate mai curat și mai luminos. Însă, de ce să așteptați să adunați îndeajuns de mulți bani pentru a zugrăvi întreaga locuință, când există zeci de metode prin care să vă reînnoiți spațiul în doar câteva ore, investind o sumă minimă? O opțiune accesibilă ar fi să vopsiți doar un perete al camerei în trei nuanțe diferite ale aceleiași culori (vertical sau orizontal). Se măsoară secțiuni egale și se folosesc benzi pentru marcarea fiecărei zone. Mai întâi, faceți partea de jos (sau partea stângă, în funcție de direcția propusă) a peretelui cu cea mai întunecată nuanță. După ce se usucă, faceți secțiunea de mijloc cu următoarea nuanță ușor mai deschisă … și așa mai departe. Un perete negru sau gri foarte închis este suficient pentru a aduce o cameră în centrul atenției, fără a suprasolicita spațiul.
– Optați pentru culori naturale, neutre pentru a încălzi atmosfera. Reduceți paleta de culori, întrucât o schemă de culori bine definită poate face din locuința dvs. un spațiu mult mai clar, mai curat, mai organizat și proiectat astfel în mod intenționat. Decideți-vă asupra unei culori de fond neutre, o culoare caracteristică și o nuanță de accent, și apoi debarasați spațiul de orice element care nu se încadrează cu selecțiile respective. Dacă lemnul mobilierului este unul deosebit, nu are rost să-l vopsiți, ci doar să-l dați cu lac pentru protecție și strălucire.
– O altă idee inedită ar fi să zugrăviți doar un dreptunghi deasupra canapelei pentru a crea un cadru pentru o fotografie de familie sau un tablou interesant, sau peretele din interiorul rafturilor pentru cărți, într-o culoare vie pentru a le scoate în evidență. Vopsiți un scaun vechi în aceeași culoare și așezați-l lângă rafturi – efectul va fi impresionant!
– Și nu uitați de tavane! Vopsiți-le în culori contrastante! Înviorați totul prin culori cu ajutorul unui covor, sau de ce nu, cu al unui tapet înflorat.
* Aduceți un strop de stil suprafețelor – Un amestec de trei elemente – plane, verticale și organice – este ceea ce aveți nevoie pentru a crea aranjamente care depășesc limita de dincolo. Încercați această formulă pentru suprafețe cu stil, cum ar fi mesele consolă, mesele laterale, rafturi, blaturi și măsuțe de cafea.
– Plane: Cărți, tăvi, platouri, textile
– Verticale: Artă înrămată, vaze, sculpturi
– Organice: Flori, plante, buturugi, pietre, scoici
* Creșteți numărul spațiilor de stocare – Casele vechi, în special, sunt cunoscute pentru lipsa lor de spațiu de depozitare. Dacă aveți zone de depozitare înguste, adăugați bufete şi mese consolă, achiziționați un pat cu ladă, noptiere și corpuri cu sertare, corpuri de bibliotecă, vitrine, sisteme de depozitare pentru haine, măsuţe de toaletă, tăblii, etajere, rafturi de perete și dulapuri de haine. Aveți de unde alege! Un perete de rafturi, indiferent dacă sunt personalizate sau nu, pe lângă faptul că este foarte util, este și o declarație de design în sine.
– De asemenea, rafturile din podea până în tavan funcționează surprinzător de bine într-un spațiu mic, întrucât o piesă mare, perfectă pentru amenajare, va face ca încăperea să pară mai spațioasă și mai puțin aglomerată, decât dacă ați recurge la mai multe corpuri mai mici. Luați în considerare adăugarea unui amestec de rafturi deschise și dulapuri închise, astfel încât să puteți ascunde elementele care sunt mai puțin atractive în spatele ușilor. În cazul în care utilizați rafturi deschise pe tot peretele, asigurați-vă că sunt bine ancorate în perete, pentru siguranță.
* Acordați o atenție sporită instalațiilor electrice, sanitare și de gaze – De cele mai multe ori este mai mult decât necesar să angajați un electrician sau un instalator pentru a verifica sistemele primordiale din casă. El este cel care vă poate înveli și astfel proteja, firele eclectrice, care poate să descopere și să rezolve orice punct cu defecte și care poate verifica și repara eventualele scurgeri de apă, de gaze, etc. Aceste detalii pot spune că proprietarii respectivi au cu adevărat grijă de siguranța lor și a celor din jur.
* Nu uitați nici de accesoriile pe care călcați – Covoarele reprezintă un alt detaliu care poate actualiza rapid o casă, făcând-o să arate mai curată. Curățarea profesională a unui covor este o investiție cât se poate de ieftină, mai ales în cazul în care țesătura este într-o formă bună și are culori neutre. În cazul în care covorul dă dovadă de uzură serioasă, îl puteți acoperi cu mici carpete în culori și modele haioase, contrastante sau, dimpotrivă, în culorile și modelele covorului de dedesubt. Sunt o modalitate foarte convenabilă de transfomare a unui interior, prin plasarea lor strategică chiar peste zonele cu probleme.
– Un covor de pluș este perceput ca foarte confortabil și primitor, atunci când vine vorba de înfrumusețarea camerei de zi … și cu cât este mai mare cu atât mai bine. Un covor pe care poate sta tot mobilierul este ideal, dar cel puțin picioarele din față ale fiecărei piese principale de mobilier ar trebui să fie pe covor. Dacă aveți deja unul prea mic, îl puteți stratifica cu unul mai mare din fibre naturale și într-o nuanță neutră. Cu cât este mai aprinsă culoarea canapelei, cu atât mai „potolită” se impune să fie nuanța covorului.
– În cazul unui covor multicolor, asigurați-vă că una dintre cele mai pronunțate nuanțe ale acestuia se repetă și în culoarea tapiseriei canapelei. Un covor multicolor, fie că are un model clasic „persan”, sau un model cu imprimeuri moderne, abstracte, va atrage atenția și va deveni punctul central al încăperii. Un astfel de covor este potrivit în camerele de mari dimensiuni. Nu faceți greșeala de a cumpăra un covor care să acopere întreaga podea – un covor multicolor ar trebui să ocupe cel mult 50% din suprafața podelei. Cel mai bine ar fi să îl așezați înt-o zonă asupra căreia doriți să atrageți atenția – de exemplu, zona de relaxare din living, în fața canapelei. Covoarele multicolore merg cel mai bine cu stilul clasic sau rustic.
* Adăugați lumini în plus – Dacă aveți lumini încastrate în camera de zi, luați în considerare înlocuirea uneia dintre luminile din cameră cu un candelabru deosebit. Magazinele de specialitate oferă o gamă largă de astfel de sisteme de tavan ieftine și cu aspect frumos. Adăugați o lumină de accent în loc de două lămpi obișnuite, care flanchează ambele capete ale canapelei. „Proiectoarele” care se conectează la priză pot direcționa lumina asupra obiectelor pe care doriți să le subliniați, cum ar fi opere de artă sau plante.
– Dacă aveți un ventilator de tavan, puteți cumpăra un set nou de palete pentru a actualiza, fără mari eforturi financiare, aspectul dispozitivului, și implicit al decorului. Instalați un „potențiator” de lumină (sau un dimmer) pentru o atmosferă intimă și retrasă. O lustră pandantiv supradimensionată aduce o schimbare de bun augur în amestecul obișnuit de lămpi de podea și sisteme montate în tavan. Atenție: Lustrele pandantiv agățate la un nivel prea coborât nu sunt cea mai bună alegere, întrucât nimeni nu va dori să dea întâmplător cu capul într-un corp de iluminat în timp ce încearcă să traverseze camera!
– O veioză cu lumină scăzută așezată pe măsuța de cafea creează o zonă caldă și jovială de conversație care îmbie oamenii să se așeze și să uite să mai plece. Profesioniștii alcătuiesc straturi de lumină pentru a crea interes, intrigă și varietate. Într-o încăpere în care totul este aprins în mod uniform, nimic nu iese în evidență. Alegeți un punct focal și, poate chiar și unul secundar, și evidențiați-le prin lumini. Adăugați lumină ambientală generală și unele corpuri de iluminat mai mici, cum ar fi lămpi de masă, pentru a obține un avantaj clar.
* Adăugați intimitate cu ajutorul jaluzelelor de interior – Cu toate că bucuria de a vedea soarele strălucind printr-o fereastră mare și generoasă este nemărginită, există și momente în care draperiile închise sunt exact ceea ce aveți nevoie. Acesta este doar unul dintre multele motive pentru care fiecare casă ar trebui să aibă așa-numitele „tratamente pentru ferestre”, adică perdele, jaluzele, draperii, storuri. În afară de faptul că oferă intimitate, există și alte beneficii, care includ controlul cantității de lumină din cameră și adăugarea unui strat suplimentar de izolație, fenomen care va reduce facturile de energie pe tot parcursul anului. În cele din urmă, tratamentele pentru ferestre adaugă un decor ce nu poate fi înlocuit de nimic altceva, îmbunătățind stilul general. Puteți alege un tratament simplu sau o combinație de diferite tipuri pentru a crea aspectul dorit. Tratamentele pentru ferestre sunt un element must-have de design, întrucât sunt și frumoase și funcționale!
– Lumina soarelui care pătrunde prin ferestre poate fi o distragere a atenției destul de enervantă. Ca să nu mai vorbim de vecinii care își petrec, probabil, seara uitându-se în camera dvs. puternic luminată. Puteți monta storuri romane pentru ochii indiscreți, sau obloane batante din lemn, unele dintre cele mai originale tratamente pentru ferestre, utilizate în mod obișnuit în casele urbane, o modalitate foarte bună de a adăuga detalii arhitecturale și istorice unei case. Totodată, acestea ajută la menținerea căldurii în zilele reci de iarnă sau a răcorii în sezonul apăsător de vară. Sunt ușor de instalat pe orice fereastră, întrucât se atașează unui cadru subțire.
* Adăugați muluri regești – Elementele arhitecturale decorative, adică mulurile, adăugate în partea de sus a pereților la întretăierea cu tavanul, adaugă farmec și valoare oricărei case. Din fericire, există o modalitate foarte simplă de a le obține și monta. Le comandați fie pe cele din spumă de polistiren, fie pe cele din poliuretan. Așadar, în timpul unui singur weekend, aveți posibilitatea să faceți un upgrade simplu, dar elegant, unei camere de zi, în dining, living sau chiar în dormitor. Până la urmă, orice zonă comună va arăta extraordinar cu aceste finisaje deosebite, în formă de coroană. De aceea le-am și numit regești, pentru că aduc aminte de castele, palate și vile impunătoare.
* Faceți modificări sau cumpărați piese noi de mobilier – În loc de măsuța laterală de lângă canapeaua din sufragerie, puteți folosi un dulăpior (asemenea unei noptiere), pe care să așezați o lampă, sau să puneți în el câteva cărți și obiecte de suflet, pe care simțiți nevoia să le răsfoiți din când în când. Rolul dulăpiorului cu sertar (neapărat) este acela de a menține ordinea și curățenia, fiind totodată util și frumos.
– Împrospătați și luminați o cameră cu niște scaune ușoare din răchită, împodobite cu perne pufoase și vesele. Dacă patul nu are tăblie, dar vi se pare că ar arăta mai bine dacă ar avea, puteți vopsi în culoarea patului un dreptunghi pe peretele din dreptul accestuia, care să vină în completare.
– Folosiți mobila și în alte scopuri decât cele pentru care a fost creată inițial. Forma canapelei stabilește tonul camerei de zi. Canapelele înalte și bine structurate sunt, în general, mai formale, în timp ce modelele mici tind să dea o notă mai relaxată. Canapele modulare joase sunt perfecte pentru odihnă și pot fi reconfigurate pentru a se potrivi diferitelor tipuri de activități. Dar, în loc să dați banii pe o canapea cu totul nouă, ați putea da în schimb vechii canapele o transformare completă. Dacă nu găsiți în comerț o husă pe dimensiunile acesteia, puteți angaja un specialist care să vă creeze o husă personalizată. Sau, pentru o schimbare foarte rapidă, luați un material textil superb (cum ar fi unul cu motive marocane) drapați-l și acoperiți partea din spate a canapelei, sau zonele cu vădite probleme.
– Dacă aveți o fereastră în camera de zi, care nu are nicio piesă de mobilier în dreptul ei, luați în considerare amplasarea unui fotoliu, a unei banchete sau a unei canapeluțe. Dacă mai adăugați o plantă în ghiveci, o pătură moale și pufoasă, o măsuță unde să vă așezați paharul și cartea pe care tocmai ați început-o, puteți spune că v-ați amenajat locul perfect de relaxare. O oglindă mare este, în esență, ca și cum ați adăuga o altă fereastră camerei, ceea ce face din spațiul de zi un loc mai luminos și mai încăpător. Amplificați-i și mai mult efectul prin poziționarea unei plante impunătoare sau a unei lămpi deosebite, în fața oglinzii, pentru a reflecta verdeața și a intensifica lumina. Reînnoiți-vă spațiul de locuit prin crearea unui contrast: alb și negru sau alb combinat cu o culoare vie. Cumpărați o cuvertură albă pentru canapea și completați-o cu câteva perne negre, gri închis sau în culori vii.
* Amenajați un colț cu obiecte personale, dar și cu plantele dvs. preferate – Plantele aduc un plus de viață și farmec oricărei locuințe. Chiar dacă nu aveți mult timp la dispoziție pentru a le îngriji, există plante rezistente, precum feriga sau ficusul, care nu se ofilesc prea repede și se adaptează fiecărui mediu în parte. Vă puteți organiza un colțișor verde chiar în living, în care să grupați plante și flori de dimensiuni și culori diferite, pentru a aduce o particică de natură în casă. Acestea se vor număra printre atracțiile locuinței dvs., mai ales dacă includeți printre ele și câteva plante rare sau spectaculoase. Orhideele, trandafirii japonezi sau bonsaiul arată impresionant și vor da o notă de originalitate designului final.
– Același lucru putem spune și despre înrămarea și agățarea câtorva poze de familie, care în plus vor aduce acea notă de intimitate și vă vor face să vă simțiți mai nostalgici. Adunați cele mai frumoase fotografii de familie, dar și alte imagini inedite, și creați un colaj pe un perete întins. Puteți folosi atât rame aseamănătoare ca formă și culoare, cât și contrastante. Cel mai indicat ar fi să vă faceți prima dată un plan pe podea – aranjați fotografiile până găsiți compoziția și echilibrul perfecte. Nici măcar nu trebuie neapărat să fie vorba despre poze. Un colț cu suveniruri adunate din călătoriile dvs., cadouri sau obiecte care au o însemnată valoare sentimentală vor crea un loc plin de personalitate, admirat de toți invitații care vă vor călca pragul, devenind chiar punctul de plecare al celor mai multe discuții.
Autor: Alina Andrei, RADOR
http://www.bankrate.com/finance/money-guides/10-cheap-fixes-to-boost-the-value-of-your-home-1.aspx
https://www.thisoldhouse.com/21018142/21-home-improvement-budget-upgrades
http://www.bhg.com/home-improvement/remodeling/budget-remodels/weekend-home-projects/#page=5
http://www.bhg.com/home-improvement/remodeling/budget-remodels/25-home-improvement-ideas-under–150/