Profesorul Universității de Stat de Medicină „Secenov” din Moscova, MGMU, Tatiana Kiseleva, a dezvăluit că există legume și plante care pot ajuta la reducerea indicelui glicemic și care pot controla insulina din organism. Potrivit președintelui Asociației Profesionale a Naturoterapeuților din Rusia, citat de publicația rusă „Argumentî i Faktî”, organismul cere dulciuri atunci când are nevoie de energie sau când este expus la stres. Un nivel crescut al indicelui glicemic poate duce la apariția diabetului. Ca urmare, expertul recomandă să deținem controlul asupra insulinei din organism. În acest scop, expertul mai recomandă consumul de castraveți, care sunt bogați în pectină, iar pectina contribuie la creșterea secreției de insulină. De asemenea, ne recomandă fasole verde, afine, ridichi, mărar și coriandru, care sunt, de asemenea, benefice. Kiseleva a explicat că toate aceste alimente sunt alimente alcaline, iar radicalii lor consumă şi elimină glucoza din organism./vdraguta
www.rosbalt.ru – 27 mai