Alimente care ajută la combaterea stresului

Endocrinologul Natalia Puzîreva a dezvăluit care sunt alimentele care ajută organismul să combată stresul. Potrivit expertului în endocrinologie, o persoană care este expusă stresului pierde o cantitate mare de magneziu. În același timp, după cum a menționat specialistul în endocrinologie, deficienţa de magneziu crește cu 15% riscul bolilor cardiovasculare. „Cauzele deficitului de magneziu sunt oboseala, stresul, hiperaciditatea gastrică. Deficienţa de magneziu în organism generează apariţia stresului. În timpul expunerii la stres, organismul produce adrenalină, norepinefrină, care contribuie la eliminarea magneziului din depozitele de celule”, a precizat Natalia Puzîreva, în cadrul unei emisiuni de televiziune. Înregistrarea a fost postată şi pe YouTube miercuri, 3 iunie. În acest context, endocrinologul recomandă ca persoanele, care sunt expuse la stres, să consume legume bogate în magneziu, fructe, pătrunjel, mărar, spanac și nuci, precum și produse din cereale integrale. În cazul în care deficiența de magneziu din organism este foarte mare, medicul endocrinolog recomandă administrarea de magneziu şi vitamine B. Expertul a avertizat, de asemenea, că băuturile precum cafeaua, ceaiul, alcoolul încetinesc absorbția de magneziu./vdraguta

www.rosbalt.ru – 4 iunie