Program de consultații prelungit și reorganizarea fluxului de pacienți sunt noi măsuri anunțate la Spitalul Militar Central din Capitală, în contextul în care pacienții revin în număr tot mai mare pentru servicii medicale, dar trebuie respectate măsurile de distanțare și de evitare a aglomerației, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. După cum explică reprezentantul spitalului, medicul Valeriu Gheorghiță, accesul în unitatea medicală se face în condiții stricte.
Valeriu Gheorghiță: Se măsoară temperatura corpului și se completează un chestionar epidemiologic. Există o singură cale de acces a pacienților în spital, triajul pacienților este separat pentru Unitatea de Primiri Urgențe – evident că pacienții care reprezintă o urgență medicală sau chirurgicală au prioritate și ei se prezintă la camera de gardă a spitalului, unde se face acest triaj epidemiologic și pacienții urmează un circuit separat.
Pentru a evita supraaglomerarea la nivelul secțiilor din spital am elaborat o procedură prin care ne dorim ca pacienții să fie anterior programați, fie telefonic, fie pe site-ul oficial al spitalului, fie online, pe anumite intervale orare, așa încât să evităm prezența mai multor pacienți în același spațiu închis pe o perioadă limitată de timp.
Realizator: O altă măsură introdusă la Spitalul Militar Central din Capitală este brățara de identificare, pe care o primesc pacienții care rămân chiar și pentru o zi în unitatea medicală. Aceasta conține date codificate privind identitatea persoanei, secția medicală și numărul foii de observație – transmite reporterul Adriana Turea./cmorozanu/cvanatoru
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (5 iunie)