Siguranţa alimentară este responsabilitatea pe care trebuie să ne-o asumăm împreună pe tot drumul pe care mâncarea îl parcurge de la fermă până pe mesele noastre – este apelul Organizației Mondiale a Sănătății, la cea de-a doua ediție a Zilei Mondiale pentru Siguranța Alimentară, introdusă la nivel global anul trecut. Scopul este de a se atrage atenția și de a inspira acțiuni de prevenire a riscurilor în sprijinul sănătății publice, agriculturii și dezvoltării durabile. OMS îndeamnă statele lumii, autoritățiile, sectorul privat, societatea civilă, organismele Națiunilor Unite și publicul, în general, să se implice și să-și asume fiecare rolul pe care îl are pentru a avea garanția că hrana pe care o consumăm este sigură și nu ne pune în pericol sănătatea. Astfel de cazuri sunt foarte numeroase, în medie 10% din populația lumii se îmbolnăvește anual din cauza produselor neconforme./amirea/sdm2
RRA – 7 iunie