Un cercetător rus în științe biologice, Mihail Luşcik, a vorbit despre proprietățile unice ale ayran-ului, care este o băutură din iaurt rece, sărată, foarte populară în Turcia şi în ţările arabe. Medicul susţine că ayran-ul potolește setea și este o băutură răcoritoare, fiind ideală după mâncăruri picante… şi după o beţie. Luşcik oferă câteva trucuri care te pot pune pe picioare, după un consum exagerat de alcool. Potrivit acestuia, ayran-ul este băutura perfectă pentru a ne reface după o beţie, el crește cantitatea de suc gastric din stomac. Cercetătorul în științe biologice, Mihail Luşcik, a explicat că acest produs acid ajută organismul să digere suplimentar „tot ceea ce nu a fost digerat”. În același timp, după cum a mai menționat acesta, proteinele din ayran sunt un substrat nutritiv ușor digerabil. „Din acest punct de vedere, băutura are beneficii absolute”, a spus Luşcik, menționând că ayran-ul este bogat în vitamine și minerale și este foarte util pentru digestie. El recomandă ayran-ul nu numai consumatorilor de alcool, ci, de asemenea, persoanelor care ţin post.
www.rosbalt.ru – 18 iunie