Sâmbătă, 15 august, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este deschis între orele 10:00 și 20:00 (ultimul vizitator va intra la ora 19:00).
Cei care ne trec pragul în această perioadă vor avea ocazia să admire două expoziții temporare, incluse în circuitul de vizitare al muzeului:
„De ce ne rabdă Pământul? Expoziție – argument la Muzeul Antipa” propune vizitatorilor o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care și-au lăsat amprenta în știința, economia și arta universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen. Expoziția recuperează, în mod inedit, concepte și viziuni originale dezvoltate de cei trei, a căror intuiție în ceea ce privește dezvoltarea durabilă îi plasează (chiar și) astăzi în avangardă. Vizitatorii pot explora, prin intermediul dioramelor artistice dedicate celor trei personalități, modul în care cultura tradițională informează și clădește noțiuni devenite astăzi indispensabile pentru dezvoltarea pe termen lung, într-un mod sustenabil. Opera de o viață a celor trei a generat, în ultima sută de ani, valoroase puncte de plecare pentru noi priorități ale lumii actuale, de la economia ecologică sau economia circulară la preocuparea pentru epuizarea resurselor. Trecerea la un trai în armonie cu Planeta presupune înțelegerea și asumarea principiilor dezvoltării unei societăți durabile, iar schimbarea comportamentelor este facilitată de cultură.
Expoziția temporară „#4Rusia – file din natură” transpune în imagini fascinante biodiversitatea din ținuturile îndepărtate și sălbatice ale Rusiei. De la „Lumea subacvatică”, secțiunea care surprinde viața locuitorilor subacvatici, fie ei prădători periculoși ori moluște inofensive, până la „Microunivers”, care suprinde în detaliu grația și organizarea complexă a unei lumi greu de văzut cu ochiul liber, fotografiile reflectă momente unice din viața animalelor sălbatice surprinse în habitatul lor natural. Grupate în 11 secțiuni, fotografiile expuse în holul central al Muzeului Antipa au ca obiectiv principal acela de a atrage atenția asupra problemelor care amenință patrimoniul natural, istoric și cultural al Rusiei.
Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!