Toată lumea se dă în vânt după torturi cu multă ciocolată și nimic altceva, dacă e posibil. Ca să nu exagerăm, am făcut un tort care să aibă și un blat mic, acolo, să nu stea în aer și pe lângă ciocolată aceea multă am adăugat și un pic de dulce de leche, pentru ca să fie și el, sărmanul, măcar puțin diferit.
Pentru blat am folosit:
200 de grame de biscuiți (din cei mai simpli), măcinați fin la robot
200 de grame de unt topit
1 lingură cu vârf de dulce de leche, care este o chestie grozavă și nu merită ignorată când preparăm dulciuri. Rețeta o puteți găsi aici: https://www.rador.ro/2017/01/02/cheesecake-cu-dulce-de-leche/
Sau putem cumpăra un borcan din supermarket, mai nou se găsesc, dar cel făcut în casă jur că este mult mai bun.
Deci, se amestecă toate aceste ingrediente mai sus menționate și se așează amestecul pe fundul unei forme de tort acoperite cu hârtie de copt, unsă cu unt (să se desprindă mai bine la final)
Cât timp stă blatul la frigider, preparăm crema:
200 ml de smântână lichidă bătută cu mixerul
400 grame de cremă mascarpone
400 grame cremă de ciocolată, Finetti sau Nutella
2 linguri din același dulce de leche
Foarte important, un praf de sare.
Toate astea se amestecă bine pe rând tot cu mixerul și se adaugă crema peste blat. Se ține câteva ore la frigider ca să se întărească.
Înainte de servire, se desprinde puțîn crema cu cuțitul de pereții formei,.se scoate relativ ușor din formă și se ornează cu fructe. Eu am folosit zmeură și struguri.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu