Nucile sunt bogate în acid alfa-linolenic, iar concentraţia acestuia este mult mai mare decât în toate celelalte fructe cu coajă lemnoasă. Ele conţin substanţe Omega-3 care au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, precum şi o cantitate mare de grăsimi mononesaturate. Îmbunătăţirea semnificativă a profilului lipidic în organism reduce riscul de probleme cardiovasculare. În urma unui studiu desfăşurat timp de 30 de ani, cu participarea a peste 200.000 de americani, s-a constatat că nucile reduc mortalitatea cu 45%. Alte proprietăţi ale nucilor vizează încetinirea creşterii tumorale în cancerul de sân şi scăderea colesterolului din sânge. Pentru o bună sănătate, nu este necesar consumul zilnic de nuci, fiind suficiente trei porţii pe săptămână. Acestea au un efect pozitiv asupra stării psihice şi reduc semnificativ riscul unor anumite probleme ale muşchilor cardiaci./ddaniela
www.zdrave.to – 8 octombrie