Consumul de iaurt zilnic ajută la prevenirea apariției diabetului de tip 2. Ca parte a unei diete echilibrate, combinată cu o activitate fizică regulată, iaurtul poate fi un mijloc suplimentar de prevenire a diabetului. Ceea ce este deosebit de izbitor în studiul american realizat de cerecetătorii de la Universitatea Harvard este dimensiunea populației luată în considerare, deoarece s-a ajuns de la aproximativ 200.000 la un milion de persoane care au fost monitorizate timp de câteva decenii. Așadar, consumul unei porţii de iaurt simplu în fiecare zi reduce riscul de a dezvolta diabet cu aproape 20%. Acest efect nu a fost observat la lapte sau brânză, ceea ce demonstrează că ”bacteriile bune” furnizate de iaurt joacă un rol important (prin îmbunătățirea compoziției florei intestinale), împreună cu alte componente (proteine, vitamine, inclusiv vitamina K) și au influență asupra aportului caloric (iaurtul înlocuiește în mod avantajos o gustare sau un desert mai gras și mai dulce). În orice caz, aceasta este o referință nutrițională excelentă./aionescu/rcostea
www.passionsante.be – 17 octombrie