Vicepreşedintele Asociaţiei de Hoteluri şi Restaurante din Bulgaria (BHRA), Atanas Dimitrov, a declarat că o treime dintre afacerile cu restaurante şi baruri au dat deja faliment. „Mai exact, 32%. Afacerile se vând, iar acest lucru se aplică şi în cazul hotelurilor. Sectorul este sub nivelul său critic de supravieţuire, iar organizaţia va solicita sprijin suplimentar. Prelungirea restricţiilor până la data de 31 ianuarie ne-a mai dat o lovitură, iar în acest moment, din ce în ce mai puţine companii se descurcă cu această situaţie. Business-ul aşteaptă începerea acordării ajutoarelor de la stat prin Programul Operaţional Competitivitate, prin care vor primi până la 20% din cifra lor de afaceri drept compensaţie”, a subliniat Dimitrov. Vicepreşedintele BHRA a evidenţiat o altă problemă cu care se confruntă în ultima vreme patronii de hoteluri şi restaurante, şi anume lipsa de personal. „Dacă tendinţa se păstrează, chiar şi după sfârşitul pandemiei, vor exista dificultăţi serioase în găsirea de angajaţi pentru aceste unităţi”, a remarcat Atanas Dimitrov./ddaniela/denisse
(www.novinite.bg – 16 ianuarie)