București, 21 ianuarie, 2021 – În urma aprobării Ordinului nr. 5/2021 de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, Enel Energie și Enel Energie Muntenia le oferă clienților casnici aflați în piața serviciului universal prețuri reduse, valabile până când aceștia aleg o ofertă pe piața concurențială, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii iunie 2021. Atât în această perioadă, cât și ulterior, clienții vor putea decide dacă optează pentru una dintre ofertele disponibile pe piața liberă sau dacă rămân pe piața serviciului universal.
Conform prevederilor Ordinului ANRE, reducerea comercială se va aplica prețului pentru serviciul universal, ceea ce înseamnă că, în final, clientul va plăti o factură mai mică, echivalentă prețului la energia activă din oferta concurețială Enel Simplu Anual, valabilă în prezent.
Pentru a alege una dintre ofertele Enel Energie și Enel Energie Muntenia din piața concurențială, clienții pot face totul online, de la contractare la facturare, accesând https://contract.enel.ro/. Ca alternativă, clienții au opțiunea de a merge la oricare dintre magazinele Enel, inclusiv pe baza unei programări telefonice la numărul de call-center 021.9977, tasta 5, pentru a economisi timp și a minimiza riscurile din această perioadă.
Companiile de furnizare Enel din România sunt liderii pieței concurențiale din țară, în urma unor eforturi de informare și comerciale semnificative din ultimii ani, inclusiv extinderea în toată țara a numărului de magazine Enel la aproximativ 70. Aproape 75% din clienții casnici de energie electrică ai Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt deja pe piața concurențială, mai exact 2,1 milioane din aproximativ 2,9 milioane de consumatori.
Clienții Enel beneficiază de oferte complete care includ contul MyEnel, factura prin e-mail sau SMS, transmiterea indexului prin canale alternative (telefon sau aplicația MyEnel), canale alternative de plată a facturilor (centre comerciale, bancomate, debit direct, internet sau transfer bancar), magazine Enel moderne și adaptate la nevoile actuale ale clienților.
Ofertele Enel de pe piața concurențială includ, pe lângă vânzarea de energie electrică și gaze naturale, și servicii cu valoare adăugată precum asistență la domiciliu sau cumpărarea de echipamente electronice în tranșe, cu serviciul de instalare inclus.
Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare de utilități din Europa după EBITDA din activități curente. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienți casnici și companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 116 MW de capacitate de stocare iar, în sectorul mobilității electrice, a pus la dispoziție peste 170.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.
Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt printre furnizorii de energie de top din țară iar oferta lor include atât electricitate și gaze naturale, cât și servicii cu valoare adăugată (asistență, iluminat și altele).