Locuri de muncă prin EURES în mai multe ţări europene pentru cetăţenii români

Realizator: Culesul de mazăre în străinătate nu pare să-i atragă pe muncitorii din județul Vâlcea, deși este nevoie de 300 de persoane, doar doi vâlceni și-au depus CV-urile până în prezent. Ana Maria Cârstea transmite:
Reporter: Danemarca, Norvegia, Germania, Polonia, Slovenia și Suedia sunt țările care la ora actuală oferă locuri de muncă cetățenilor din România, 367 mai exact. Consilier EURES, Liviu Cochirlea, Purtătorul de Cuvânt al AJOFM Vâlcea:
Liviu Cochirlea: Danemarca 300 de locuri de muncă vacante, 100 de locuri de muncă sunt pentru culegătorii de mazăre în Portugalia oferite de același angajator, iar 200 de locuri de muncă vacante sunt oferite de angajator în Danemarca. Până în momentul de față avem două persoane care au trimis CV-uri la angajatori și au fost mai multe persoane, în jur de 10-15 persoane, care au sunat să se informeze, să primească detalii în ceea ce privește această ofertă de loc de muncă pentru Danemarca.
Reporter: Dacă pentru Danemarca nu se solicită cunoașterea unei limbi străine, fiind vorba de munca în agricultură, pentru celelalte țări, unde se caută mecanici auto sau măcelari, deținerea unor cunoștiințe de limbă engleză sau germană este esențială. Cei interesați de oferta angajatorului danez își pot depune dosarele până pe 15 februarie, solicitând informațiile necesare la consilierul EURES de la nivelul fiecărui județ./ahincu/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 26 ianuarie)