Realizator: Proteste față de restricțiile impuse de pandemie au avut loc și în alte țări europene. Potrivit corespondenților de presă, cele mai multe au fost pașnice, dar au existat și ciocniri cu forțele de poliție.
Reporter: Luminița Apostol – La Londra, manifestanții au protestat până în apropierea sediului Parlamentului și, potrivit BBC, poliția a aplicat amenzi și a făcut o serie de arestări. Proteste au fost înregistrate și în mai multe orașe din Germania. În capitala Berlin au fost 500 de oameni și 1.800 de polițiști, iar protestul a fost pașnic. Deutsche Welle relatează însă că protestele au degenerat în ciocniri cu poliția în orașul Kassel din landul Hessa, unde au ieșit în stradă câteva mii de persoane, într-unul dintre cele mai mari proteste împotriva restricțiilor înregistrate în acest an în Germania. În Elveția, în orașul Listal, între 3 și 5.000 de oameni au cerut ridicarea restricțiilor impuse împotriva coronavirusului și au afirmat că autoritățile au luat ţara ostatică de mai bine de un an. Acuzații similare au fost și în capitala Bulgariei, la Sofia. Organizatorii protestelor au spus că măsurile inadecvate luate de autorități au generat o gravă criză economică și sanitară, fiind distruse întreprinderile mici și mijlocii, în timp ce mii de oameni au rămas fără locuri de muncă și fără mijloace de trai.
Realizator: Peste o mie de persoane au protestat și la Montréal pentru a denunța măsurile adoptate împotriva răspândirii virusului, în Québec, una dintre cele mai afectate proviincii din Canada/rpatulea/pvelisar
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 martie)