Curtea a respins solicitarea fostului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, condamnat pentru corupţie, privind eliberarea sa condiţionată. În opinia specialistului solicitat de redacţia publicaţiei citate, această decizie nu are niciun efect asupra politicii interne din România.
Penitenciarul Rahova, unde este deţinut fostul preşedinte al Senatului României, a aprobat iniţial cererea lui Dragnea, însă ultimul cuvânt a revenit Judecătoriei Sectorului 5 care a stabilit că politicianul condamnat pentru corupţie poate să solicite din nou eliberarea cel mai repede după alte două luni. Decizia precizează că Dragnea poate contesta sentinţa în termen de 48 de ore – a informat MTI.
János T. Barabás, analist la Institutul budapestan KKI a precizat la întrebarea publicaţiei citate: Această decizie nu are niciun efect asupra politicii interne române, Dragnea nu mai deţine nicio influenţă nici măcar asupra propriului său partid, ajuns în opoziţie.
După judecarea liderului de partid au fost îndepărtaţi din conducerea PSD şi aliaţii acestuia, chiar şi noul preşedinte, Marcel Ciolacu s-a distanţat de Dragnea precizând că acesta nu mai are nicio legătură cu partidul – a precizat analistul.
Reprezentantul DNA care l-a trimis pe Dragnea după gratii a subliniat că Dragnea se consideră şi în continuare o victimă a unei sentinţe nedrepte politic şi nu are niciun regret privind fapta sa.
La 27 mai 2019 politicianul care conducea PSD aflat la guvernare cu o mână de fier şi care dirija din off guvernul de la Bucureşti, a fost condamnat de Curtea Supremă pentru instigare la abuz în serviciu la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, deoarece mai avusese o condamnare cu suspendare tot pentru corupţie.
La urma urmei Dragnea a eşuat din cauza unei chestiuni minore faţă de puterea sa politică, deşi are o lungă listă de păcate. În cel de-al doilea proces al său s-a stabilit că între 2006 – 2013, când era preşedintele Consiliului judeţean Teleorman, respectiv şi preşedintele judeţean al PSD, la indicaţiile sale au fost remunerate din bugetul consiliului judeţean două angajate care nu lucrau, cum se afirma, la direcţia pentru protecţia copilului, ci de fapt la organizaţia judeţeană a PSD – precizează MTI.(-KD-)
INDEX (Ungaria) – 27 aprilie 2021
Traducerea: Imola Stănescu