Palatul Buckingham lansează o nouă marcă de gin din fructe de porumbar (Prunus spinosa) importate din Europa de Est. Ginul de prune este o băutură tradiţională britanică, care se prepară cu fructe din grădină. Cu toate acestea, Palatul Buckingham a dezvăluit că a fost necesar ca fructele să fie importate din Europa de Est, deoarece porumbarul britanic nu îndeplinea standardele.
Fundaţia Royal Collection Trust, care a lansat noua băutură, a explicat că fructele de porumbar din Marea Britanie nu erau disponibile în cantităţile solicitate şi nici nu corespundeau din punct de vedere al calităţii. „Folosim fructe întregi, nu concentrat, ceea ce înseamnă că avem nevoie de cea mai înaltă calitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al trustului. Explicaţia a fost descrisă drept „o absurditate completă” de către David Patrick, cultivator de fructe de porumbar şi fondatorul sloeberries.org.uk din Norfolk. „Aceste fructe au de obicei un centimetru în diametru. Orice arbust din lume va rodi astfel de fructe. Aceştia nu sunt trandafiri, care să aibă miliarde de soiuri. Fructele sunt produse în masă şi congelate în Bulgaria. Oricine le importă poate face acest lucru doar pentru a economisi bani, deoarece ei le vând per tonă şi este mult mai ieftin”, a explicat Patrick. Noul gin, care se va comercializa cu 30 de lire sterline pentru o sticlă de jumătate de litru, va fi produs după succesul mărcii proprii a Palatului Buckingham din vara trecută, care s-a vândut online în opt ore. Fundaţia se ocupă de colecţia de opere de artă şi de reşedinţele oficiale ale Reginei Elisabeta a II-a şi speră că vânzările vor acumula venituri pentru a depăşi pierderile semnificative din încasările din turism provocate de pandemie./ddaniela
www.novini.bg – 6 mai