Cum să împrumutați idei de design din fotografii (și nu numai)
Oricine își dorește ca propriul cămin să fie un loc absolut uimitor și încântător în care să se simtă confortabil și în siguranță, dar care să-i reflecte, în același timp, personalitatea și gusturile. Însă, nu de puține ori, se întâmplă ca dorința să fie cam departe de realitate, iar lucrurile să nu capete tocmai valențele pe care ni le propunem. Din fericire, entuziasmul creator al fiecăruia dintre noi poate fi acum ușor de stăvilit datorită exploziei internetului, a numeroaselor site-uri web și a blogurilor de design interior, dar și a spațiilor fizice, precum locuri speciale din natură, magazine de specialitate, târguri de antichități, toate (re)surse excelente de inspirație pentru decorarea unei case de vis. Marele avantaj al fotografiilor este acela că sunt „capabile” să redea într-o singură secvență ceea ce de multe ori ne chinuim să exprimăm prin termeni atent aleși și cu mare băgare de seamă pentru a ne expune cu exactitate impresiile și părerile. Într-adevăr, imaginile pot face cât o mie de cuvinte, dar nici fotografiile nu ar avea aceeași însemnătate dacă nu ar fi însoțite, măcar introductiv, de câteva noțiuni de bază. O fotografie lipsită de cuvinte edificatoare este la fel de anostă ca și o înșiruire de termeni neilustrați prin poze. Pașii normali pentru orice persoană aflată în ajunul unor (re)amenajări este să vizioneze cât mai multe interioare frumoase din revistele de design sau răsfoind paginile online ale unor site-uri și bloguri din domeniu și să caute cât mai multe articole cu sugestii, păreri și idei în vederea perfecționării decorului. Simplu de spus, greu de făcut, pentru că și dacă depistăm informațiile de care avem nevoie nu prea știm cum să le preluăm și adoptăm în spațiul real al locuinței noastre. Cel mai important aspect pe care trebuie să-l aveți în vedere în această vânătoare după idei inspiratoare este ca NICIODATĂ să nu folosiți o copie fidelă a originalului, ci doar să preluați câteva noțiuni adecvate stilului dvs. pe care să le adaptați propriilor condiții și particularități. Folosiți sursele de inspirație pentru a vă crea idei individuale asupra lucrurilor și pentru a crea o casă cu adevărat unică.
* Unde să căutați inspirație – Nu pierdeți timpul, mergeți direct la locurile deja consacrate. Dacă tastați o interogare de genul „cel mai potrivit design pentru camera copilului” și mergeți la căutarea de imagini Google, veți regăsi cu siguranță o mulțime de fotografii care mai de care mai interesante. Însă, rezultatul este puțin probabil să fie unul inspirațional. De cele mai multe ori, din amalgamul de elemente nu veți știi exact ce să alegeți, iar căutarea se va dovedi într-un final a fi în zadar. Dacă, însă, în schimb, apelați la site-uri de specialitate sau la reviste de design tipărite, unde editorii au ales cu meticulozitate ce anume să fotografieze pentru publicare, lucrurile vor sta cu totul altfel. Așadar, prima opțiune ar trebui să fie site-urile web și rețelele sociale ale publicațiilor de design interior, și nu o simplă căutare a imaginilor într-un motor de căutare.
* Cum să stocați ce vă place – Aveți posibilitatea de a face capturi de ecran pe care le puteți stoca pe un CD. Locul pentru stocarea fotografiilor este unul singur: într-un dosar. Și a doua condiție: trebuie să lăsați comentarii la fiecare dintre ideile salvate. Este foarte important!
* Cum să pre-filtrați – Nu întotdeauna interiorul frumos amenajat din imagine va avea același efect în apartamentul dvs. Cum să înțelegeți că fotografia respectivă este potrivită pentru casa dvs. pentru a nu obține ca rezultat un apartament cu totul „străin”? Puneți-vă întrebări! Dar nu orice fel de întrebări! Ci unele pertinente și la obiect ca cele care urmează:
– Ce îmi place exact la această fotografie? Este important să evidențiați „coloana vertebrală a ideii”; uneori, după aceea, imaginea nu vă va mai interesa la fel de mult în ansamblul ei, însă acest lucru este absolut normal. Odată ce ați obținut esența, restul nu prea mai trezește interes.
– Este camera mea la fel de „consistentă” ca cea din fotografie? Poate că plafoanele dvs. sunt mult mai mari sau ferestrele mult mai mici. Chiar dacă multe părți ale casei dvs. nu sunt la fel de luminoase, călduroase sau de ofertante, trebuie să căutați întotdeauna opțiuni cât mai apropiate de realitate.
– Fotografia aceasta pare mai degrabă o ilustrație? Interioarele desenate în programul de modelare 3D nu pot fi întotdeauna realizate exact în această formă. În spatele scenei există mai multe nuanțe, iar apariția unor detalii în interiorul real poate strica imaginea perfectă. Cum să vă asigurați că în fața dvs. este o fotografie, și nu un desen? Verificați trei puncte-cheie: texturi, plante și umbre. Textura suprafețelor – dacă arată prea „plastic”, plictisitoare și netedă, este probabil o ilustrație, nu o fotografie. Țesăturile, plantele și alte asemenea forme „moi” și vii sunt foarte greu de imitat, mult mai greu decât niște piese de mobilier, de exemplu. Observați obiecte copiate, repetiții ale modelelor, sau doar „plasticitate” și design nefiresc? Este clar că aveți de-a face cu o imagine ilustrată. Umbrele – adesea în modelele 3D, umbrele par a fi nenaturale, sau chiar complet absente. Acest lucru se poate observa în special pe texturile reliefului pereților. Dacă imaginea care vă place este o ilustrație, aspectul real al interiorului finit poate să difere semnificativ de ceea ce vizualizați pe site-uri. Luați în seamă numai deciziile „constructive” și de planificare, ajustate la o scară reală.
* Cum să vă uitați la fotografii – Fotografiile cu amenajări interioare sunt destul de greoaie, iar o idee repetată nu arată întotdeauna la fel de impresionant ca și poza. Pentru a crea un interior profesional, fotografii și designerii aduc o mulțime de accesorii. Vasele, figurinele, picturile, textilele creează farmec, dar distrag atenția de la principalul lucru: forma spațiului, decorarea tavanului, a podelei, a pereților și piesele de mobilier. Încercați să îndepărtați mintal toate accesoriile și să vă închipuiți cum ar arăta aceeași cameră cu toate suprafețele goale, fără covoare spectaculoase, tapete sau perdele și draperii uimitoare. De exemplu, dacă punem două perne decorative de culoare roșie, pe o canapea gri și susținem culoarea cu un alt element decorativ, chiar și un design mediocru va arăta luminos și interesant. Nu vă lăsați păcăliți! În fotografie puteți fi inspirați nu numai de soluția de ansamblu, ci și de punerea în scenă, adică de îndemânarea fotografului de a obține efectul „wow” al stilului interior. Astfel de trucuri pot fi de asemenea utilizate! De exemplu, puteți învăța cum să puneți pătura pe canapea într-un mod neobișnuit sau să combinați perne de diferite texturi.
* Ce să căutați când vizualizați fotografii de design interior – În primul rând, uitați-vă după principalele caracteristici ale interiorului: culoarea și textura finisării suprafeței, culoarea și forma mobilierului, aranjamentul său armonios, decorarea ferestrelor și combinațiile armonioase de modele, culori și texturi.
* Cum să analizați fotografiile salvate – Deschideți imaginile salvate și îndepărtați mintal „poleiala”. Încă vă place fotografia? Atunci este un semn bun! Apoi, căutați elemente comune. Poate că exact aceasta este și starea de spirit a interiorului dvs., schema de culori, plăcile din bucătărie sau parchetul închis de pe podea potrivindu-se perfect. Sfat: Este mult mai indicat să „culegeți” pentru proiectul dvs. elemente care se repetă în mod constant de la un interior la altul, decât un detaliu specific – o descoperire în cadrul unui proiect spectaculos de design.
* Comparați spațiile – Este clar că orice proiect trebuie adaptat la geometria camerei. Dar, cu cât camera este mai similară tehnic cu spațiul din fotografie, cu atât este mai mare șansa ca ideea de design să vă ajute. Acordați atenție:
- Dimensiunilor camerei – De exemplu, înălțimea scaunului de la podea până la vârful scaunului este de 50 cm, iar lățimea patului dublu este de aproximativ 160 cm. Semnele tipice ale unei camere mari sunt suprafața liberă și vizibilă a podelei și mobilierului, care arată „ceva mai profund”. Cu cât sunt mai mici piesele de mobilier din fotografie, cu atât mai mare vă va părea camera. Dacă pardoseala este aproape invizibilă, iar piesele de mobilier sunt compacte, cel mai probabil camera este mică.
– Înălțimii plafonului – Designul arată mai frumos și mai spectaculos în camere cu tavane înalte. De aceea, în majoritatea fotografiilor, înălțimea camerei este prea mare. Puteți verifica înălțimea aproximativă prin găsirea unui reper vizual și măsurarea unghiului aparent. În același timp, este important să faceți o reducere a perspectivei (elementele din prim plan arată mai mari decât dacă ar fi poziționate mai în spate).
– Proporțiilor camerei – Ceea ce contează nu este numai dimensiunea camerei, ci și raportul aspectului. În același mod, ghidați de repere vizuale, încercați să determinați forma aproximativă a camerei. Cel puțin ar trebui să înțelegeți dacă încăperea este mai aproape de forma unui pătrat sau a unui dreptunghi.
– Geometriei pereților – O mișcare populară de design în fotografii este utilizarea inteligentă a nișelor, pereților, pereților despărțitori și altor materiale plastice pe pereți. Adesea, aceste soluții sunt coloana vertebrală a ideii, iar dacă pereții dvs. nu permit astfel de amenajări, întregul principiu se va destrăma. De exemplu, bucătăriile moderne de astăzi aflate într-o nișă pentru apartamentele-studio arată spectaculos, dar sunt potrivite numai pentru camerele de forme adecvate, unde este posibil să fie realizată o astfel de nișă.
– Luminii naturale – Uneori, interiorul imaginii arată spectaculos datorită ferestrelor mari prin care se revarsă lumina zilei. Prin urmare, dacă ferestrele sunt vizibile în cadru, este necesar să evaluați vizual numărul și suprafața părții translucide și să o potriviți cu camera dvs. În cazul în care ferestrele nu se află în cadru, trebuie să presupuneți că pentru fotografiere s-a folosit o lumină specială de studio, iar în practică, interiorul va arăta cu câteva nuanțe mai întunecat. Sfat: Dacă vreți să fiți absolut siguri deschideți imaginea în Photoshop și aplicați consecvent contrastul automat, corecția automată a culorii și gamma, apoi reduceți gama cu 0,3 EV (Exposure Value). Ceva de genul acesta va arăta interiorul dvs., în lumina normală, fără trucuri de studio.
* Nu împrumutați 100%, ci modificați – Dacă încăperea dvs. și spațiul din fotografie pot fi comparate, puteți trece la etapa următoare, adică să schimbați conceptul pentru nevoile dvs. Pentru a face acest lucru, este important să determinați ce elemente sunt baza soluției din fiecare imagine:
– Utilizarea anumitor forme – Pot fi suprafețe plate și netede sau, dimpotrivă, decorațiuni texturate. Cu toate acestea, orice concept poate fi urmărit la un anumit stil de mobilier și decor, care este important să fie păstrat.
– Utilizarea anumitor texturi – Sticla, cărămida, lemnul, textilele etc. creează starea de spirit a camerei. Examinați ce texturi au fost folosite de autorul fotografiei și încercați să le repetați.
– Culori potrivite: nuanțe sau contraste – Dacă fotografia arată în mod clar că autorul proiectului a creat un anumit joc de culoare și acest joc vă atrage, ar trebui să îl păstrați. Ca și funcție de selectare a culorii, ar trebui întâi să determinați umbrele fotografiei. După identificarea principalelor elemente ale proiectului, obțineți libertatea de acțiune prin observarea echilibrului culorilor, formelor și texturilor stabilite de autor, dar și prin aplicarea unor forme și dimensiuni complet diferite ale mobilierului, decorațiunilor și designului. Scopul final este acela de a obține aceleași dispoziții, stări și impresii pe care le-ați văzut în fotografie.
Alte surse surprinzătoare de inspirație
Admirarea unor fotografii cu interioare desăvârșit amenajate va fi întotdeauna prima pe listă, dar există și alte surse care pot provoca avântul creației artistice în moduri total neașteptate. Lumina reflectoarelor se va opri astăzi asupra câtorva dintre ele, de la explorarea naturii la culoarea și forma prezentate pe tapetele cu modele. Uneori, tot ceea ce aveți nevoie este o reprezentare vizuală a unei scheme de culori, a unui design sau a unui simplu articol, pentru a vă pune imaginația în mișcare. Poate fi, însă, extrem de dificil să dibuim sursa optimă de design, mai ales atunci când vine vorba de crearea unui look și a unui stil aparte pentru întreaga casă, putând chiar ajunge să suferim de un „blocaj creator” asemănător cu cel al unui scriitor care, pur și simplu, nu are nici cea mai vagă idee despre ce va fi vorba în următorul său bestseller. Și chiar așa este: multitudinea de culori / stiluri / idei / păreri este atât de variată și năucitoare, încât ajungem la o „concluzie” care nu ne reprezintă absolut deloc. Nu contează dacă sunteți un împătimit al designului interior sau doar un novice care se străduiește să găsească cele mai interesante și noi informații despre amenajarea unei locuințe, sursele potrivite de inspirație vă vor ajuta întotdeauna să veniți cu idei creative și unice pentru propriile proiecte. Indiferent de ce anume căutăm, putem fi inspirați de tot ceea ce iubim și de tot ceea ce simțim când privim lucrurile din jurul nostru – este doar vorba despre a fi capabili să alegem ceea ce ne place din ceea ce nu ne place, iar aceasta este o abilitate de învățat. A vă crea un stil personal și a înțelege ce anume vă place poate ajuta enorm atunci când vine vorba de inspirație în design – așa că mergeți de căutați – nu știți niciodată de ce vă puteți „împiedica”, poate chiar de o nouă schemă de culori… S-ar putea să fiți surprinși, dar, cu toate că cel mai la îndemână ne este să utilizăm internetul pentru inspirație, cea mai complexă lecție de design este natura. Așadar, nu vă fie teamă să vă aventurați afară, departe de computer, pentru o sesiune „reală” de inspirație.
* Călătoriți – În calitate de „cercetători”, unul dintre elementele cheie este reflectarea și cunoașterea personale. Nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât să vă adaptați unui nou context, iar călătoriile chiar asta presupun, expunerea la noi culturi, oameni și experiențe. Nu este de mirare că designerii profesioniști le folosesc mereu ca sursă de inspirație pentru domeniul lor de activitate. Mergeți întotdeauna în zone noi, departe de casă, ieșiți din zona de confort și deschideți ochii spre noi orizonturi în proiectele dvs. creative. Sfat: Călătoriți în locuri despre care nu ați auzit niciodată sau în care nu ați planificat să mergeți. Cereți localnicilor recomandări despre atracțiile turistice ale zonei, faceți plimbări lungi și țineți-vă, măcar acum, telefonul și căștile în buzunar în timp ce vă concentrați asupra acestor noi împrejurimi.
* Faceți plimbări în natură și explorați mediul înconjurător – Faceți o plimbare pentru a vă curăța mintea și a permite ideilor noi să prindă rădăcini. Simplul act de mișcare vă poate elibera mintea pentru a ieși în afara tipicului. Găsiți inspirație peste tot, de la etichete și picturi murale la mașini ciudate și arhitectură. Uneori, cel mai bun mod de a vă inspira este să ieșiți, pur și simplu, din casă sau din birou și să faceți o scurtă plimbare. Un studiu din 2014 realizat de Universitatea Stanford (SUA) a constatat că mersul pe jos crește producția creativă cu peste 60%. Sfat: Gândiți-vă la modul în care puteți începe să includeți plimbări pe tot parcursul procesului dvs. creativ. Forțați-vă să luați aer în mod regulat și pauze de mișcare, mai ales în zilele stresante. Cel mai evident mod de a „câștiga” inspirație este să vă cufundați în natură. Chiar dacă nu ajungeți în creierii munților sau pe cele mai însorite plaje, simpla vizitare a unei grădini botanice sau zoologice vă poate schimba radical perspectiva. Ce ar putea fi mai magic decât privirea fluturilor, a păsărilor și a florilor în habitatul lor natural? Acordați atenție diferitelor modele și combinații de culori. Paleta de nuanțe uimitoare expusă într-un apus de soare motivează și stimulează mințile creative. Urmăriți un apus de soare într-un cadru relaxat pentru a-l absorbi și utilizați-l pentru a genera propria dvs. paletă de culori frumoase de decor. Culorile și texturile unei scene de plajă sunt suficiente pentru a captiva orice imaginație. Viața marină, nisipul, scoicile, palmierii, păsările și soarele oferă o bogăție de inspirație pentru culori, forme și decor. Indiferent dacă vă aflați în munți, pe plajă sau într-un oraș, peisajul nocturn poate oferi contradicții dramatice ale luminii și întunericului, precum și ale culorilor. O inspirație ar putea fi un design monocromatic care utilizează diferite nuanțe ale aceleiași culori. Capturați o ambianță nostalgică făcând o plimbare cu trenul cu aburi. Lăsați-vă imaginația liberă și visați cu ochii deschiși închipuindu-vă viața de atunci când Mocănița din Maramureș era cea mai modernă formă de transport. Acceptați sunetele, mirosurile și decorul și adaptați-le în propria locuință. Dacă aveți posibilitatea, faceți o excursie „în vânt” cu motocicleta sau cu mașina decapotabilă. Călătoria împotriva vântului este o modalitate excelentă de a vă conecta cu tot ceea ce vă înconjoară. Folosind cele cinci simțuri, puteți trezi o idee sau un gând care ar putea duce la o soluție de proiectare inventivă. Există tot felul de forme de artă, cum ar fi picturile, schițele și colajele. O vizită de după-amiază la un muzeu sau o galerie de artă poate avea un impact vizual inspirator. Observați cum artistul a folosit culoarea și lumina pentru a transmite o emoție sau o idee. Duplicați aceste tehnici în designul interior. Petreceți timp în aer liber bucurându-vă de un meșteșug sau un hobby pentru a scoate creativitatea la iveală și pentru a vă alimenta simțurile de design. Puteți decide să începeți un nou hobby sau să învățați un nou meșteșug pentru a stimula idei ingenioase și imaginative pentru proiectul dvs. de design. Pictura prezintă combinații de culori și modul în care acestea se reunesc pentru un design excelent. Decorarea torturilor vă poate inspira să acordați atenție culorilor, texturilor, formelor și fluxului de design.
* Țineți cont de tendințele în modă și/sau muzică – Tendințele actuale ale modei, cum ar fi stilurile, culorile, modelele și texturile, au un impact asupra țesăturilor și decorațiunilor pentru casă. Cu cât veți afla mai multe despre aceste textile, cu atât mai multe idei vor începe să curgă. Vizitați un muzeu de profil, mergeți la un spectacol de modă, participați la un curs de istoria modei, la o expoziție comercială de bijuterii sau articole de uz casnic, pentru a descoperi cele mai importante tendințe de anul viitor. Și muzica poate fi o sursă de inspirație pentru alte forme de artă. Alegeți să ascultați un alt gen de muzică decât cel obișnuit. Ascultați artiști noi și simțiți ritmul cum se raportează la „vibe-ul” unui nou design de interior. Imaginați-vă cum puteți reprezenta melodia sau concertul într-un stil de design pentru casă. Cel mai bun mod de a găsi inspirație pentru designul interior este să ieșiți în afara limitelor dvs. normale de creare și proiectare.
* Cutreierați magazinele de antichități și târgurile de meșteșuguri – Este o experiență mai personală decât cercetarea pe internet, întrucât obiectele pe care le găsiți în timpul explorării nu prea au șanse să fie expuse pe site-uri, iar posibilitatea de a le atinge și cerceta minuțios vă va da un real sentiment de satisfacție. Magazinele de antichități conțin o mulțime de articole unice care vă vor inunda, cu siguranță, imaginația. Puteți găsi articole de acum zeci de ani, completate cu scrieri, ilustrații și desene vechi. Sfat: Veniți cu un proiect sau o temă în minte. Când sunteți deschiși inspirației pentru o anumită idee, vă veți surprinde mintea făcând tot felul de conexiuni. Găsirea unor surse „antice” de inspirație, dar noi pentru ochii dvs., poate face ca forța creatoare să se pună în mișcare. În cazul în care căutați ceva complet unic și realizat manual, nu există un loc mai bun pentru a-l găsi decât un târg de meșteșuguri. Puteți descoperi articole unice sau puteți obține idei pentru decorațiuni pe care le puteți confecționa singuri sau le puteți cumpăra din altă parte mai ieftin.
* „Furați” idei de la familie, prieteni și colegi – Nu poate fi negat faptul că oamenii cu care ne înconjurăm au un impact incontestabil și profund asupra a ceea ce devenim. Un studiu realizat de Gallup (companie americană de analiză și consultanță cu sediul în Washington, D.C.) a constatat că persoanele cu prieteni la locul de muncă sunt cu 700% mai predispuse la a fi mai captivate de munca lor, în comparație cu „omologii” lor fără prieteni. De aceea, orice creator aspirant ar trebui să lucreze la construirea și încurajarea unei rețele de oameni care să ofere sprijin și suport, dacă doresc să cunoască succesul. Sfat: Găsiți evenimente de profil pe rețelele de socializare în comunitatea dvs. sau mergeți la ateliere și discuții creative. Cu fiecare ocazie ce vi se oferă de a face o vizită unui prieten, nu ratați plăcerea de a vă uita la diferite detalii decorative, întrucât acestea vă pot oferi o mulțime de idei care vă vor fi pe plac și pe care le puteți folosi pentru inspirația de proiectare și în propria casă. Sfat: Data viitoare când serviți o cafea cu un prieten, aruncați o privire în jur și aflați cu adevărat ce anume vă place la locul în care stați și ce anume poate funcționa și pentru dvs.
* Răsfoiți reviste de specialitate și cataloagele magazinelor – Revistele sunt o comoară de idei și există reviste pentru fiecare tip de stil în zilele noastre. Cel mai bun lucru în privința revistelor este acela că multe dintre ele au sfaturi și trucuri la îndemână pentru a crea schema care vă place și, de asemenea, vă arată de unde să cumpărați unele dintre articolele prezentate în fotografii, astfel încât o mare parte din munca grea este ca și făcută! Sfat: Un abonament la o/un astfel de revistă sau catalog ar fi un cadou cu adevărat util dacă aveți câteva proiecte pentru casă pe care doriți să le duceți la bun sfârșit. Catalogele magazinelor pot fi foarte inspirate – setările în care se fotografiază articolele sunt puse în scenă cu multă atenție pentru a face produsele să pară cât mai frumoase cu putință, iar cei care le realizează petrec mult timp și consumă energie pentru a le face corect. Ca atare, puteți găsi câteva scheme frumoase în paginile unui catalog – și cel mai bun lucru este că veți ști de unde să obțineți articolele pe care le alegeți. Sfat: Odată cu venirea Crăciunului, este momentul să găsiți inspirație de design prin vitrine. Marile lanțuri de magazine nu vor pregeta să afișeze idei (gratuite) de decor, perfecte pentru orice cămin, dar și pentru plăcerea de a obține inspirația salvatoare.
* Lăsați-vă inspirați de orice vedeți sau dețineți – Majoritatea oamenilor poartă articole de îmbrăcăminte sau încățăminte în care se simt bine, iar aceste articole pot fi un excelent punct de plecare și pentru designul unei camere. Deschideți dulapul de haine și căutați combinații de culori vibrante – este posibil să găsiți o schemă de nuanțe adecvată camerei de zi sau dormitorului! Un tapet cu modele combină culoarea și forma în moduri inovatoare, deci este logic că vizualizarea unei game de modele de tapet ar putea inspira următorul dvs. plan cromatic sau aspectul general al casei. Desenele de pe tapete pot ajuta și la definirea esteticii dvs. Dacă minimalismul nu este tocmai stilul dvs. preferat, poate că un model tropical, asiatic, shabby-chic, romantic, retro sau mediteranean vă poate ajuta să vă cultivați următoarea transformare. Până la urmă, absolut orice produs frumos proiectat sau ambalat vă poate stimula creativitatea, mai ales dacă întărește un stil, un model sau o combinație de culori pe care vreți să o încorporați în locuința personală. Impactul pe care îl pot avea bibliotecile este adesea uitat acum, întrucât putem găsi orice la doar câteva clicuri distanță. Dar o anumită inspirație, ca cea găsită în cărți, pur și simplu nu poate fi înlocuită. Citind despre tehnicile pe care le folosesc designerii de interior, puteți face mai mult decât să le copiați metodele. Educându-vă prin utilizarea cărților, revistelor, enciclopediilor și a altor publicații pe suport de hârtie vă poate învăța cum să creați propriile modele izbitoare și originale.
* Faceți un tur al platformelor de social media și al site-urilor cu anunțuri imobiliare – „Adâncimea” pe care o are Pinterest este nelimitată. Este o sursă zilnică, în special în perioada de cercetare a unui proiect, în care puteți găsi design, ilustrație, fotografie și referințe unice. Pinterest este o platformă gratuită de social media care permite utilizatorilor să organizeze imagini și videoclipuri pe panouri digitale Pinterest. Acest lucru o face o sursă excelentă de inspirație pentru design pe care o puteți folosi pentru următorul dvs. proiect. Este, de asemenea, un mod fantastic de a crea un mood board. Un mood board este un tip de prezentare vizuală sau „colaj” constând din imagini, text și mostre de obiecte dintr-o compoziție. Poate fi bazat pe un subiect stabilit sau poate fi orice material ales la întâmplare. Sfat: Căutați cuvinte cheie și idei din proiectul dvs. și vedeți ce vă pun la dispoziție oamenii din întreaga lume. Instagram nu este doar un mod de a împărtăși imagini cu petrecerea la care ați fost noaptea trecută, ci este și o sursă excelentă de inspirație pentru design. Puteți să vă creați propriul cont Instagram și să începeți să salvați imaginile și videoclipurile care vă plac în colecțiile private sau puteți, pur și simplu, să vă urmăriți designerii preferați pentru inspirație. Sfat: Nu urmăriți doar designerii, ci și autori, conturi cu meme-uri, și pe oricine altcineva care își actualizează în mod constant „lucrările”. Inspirați-vă nu doar pentru proiectele dvs., ci și pentru munca dvs. în ansamblu – pentru cine doriți să fiți și la ce aspirați. Încercați să urmăriți mai mulți oameni care fac lucruri diferite care nu au legătură cu domeniul dvs. pentru a vă extinde gustul personal. Propria inspirație de design ar trebui să fie unică pentru dvs. Acest lucru înseamnă că ceea ce funcționează pentru un designer ar putea să nu funcționeze pentru dvs. – și invers. Ceea ce contează cel mai mult este să găsiți ce funcționează și să-l folosiți pentru a vă inspira minunatele proiecte creative. Unul dintre cele mai interesante surse de inspirație în designul interior sunt site-urile de vânzări/cumpărări/închirieri imobilare, întrucât puteți obține o inspirație extraordinară din casele pe care aspirați să le dețineți într-o zi, iar dacă nu vă puteți permite să vă mutați sau nu doriți, atunci puteți măcar să folosiți câteva dintre ideile pe care le iubiți în casa dvs. actuală. Sfat: Data viitoare când vă uitați la o publicație online și sunteți întrebat dacă doriți să vă abonați la newsletter, spuneți da! Majoritatea acestor buletine de știri sunt gratuite și vin cu idei proaspete, la cald, pe care le puteți utiliza în proiectele dvs. de amenajare.
Autor: Alina Andrei, RADOR
https://tg-uk.com/interior/how-to-borrow-design-ideas-with-pictures/
https://www.invisionapp.com/inside-design/design-inspiration/
https://interiordesign.lovetoknow.com/inspiration-ideas/where-find-inspiration-interior-design
https://www.decoist.com/design-inspiration-sources/?adblock=1&chrome=1
https://organisemyhouse.com/places-to-find-design-inspiration-for-your-home/
https://www.greenresidential.com/17-places-to-find-free-inspiration-on-home-design/