Coaliția internațională pentru cercetare extraterestră (International Coalition for Extraterrestrial Research – ICER)

ICER este o organizație non-profit, alcătuită din oameni de știință, universitari și cercetători de vârf ai fenomenului OZN/FAN (Fenomene aerospațiale neidentificate) din 27 de țări de pe 5 continente, care sunt unanimi în recunoașterea faptului că nu suntem singuri în Cosmos.

Pe baza a peste 75 de ani de cercetări, ICER recunoaște că fenomenul OZN/FAN este real, acționează cu inteligență și este foarte probabil de origine extraterestră / non-umană.

CERCETĂTORI ICER

Unul dintre reprezentanții naționali ai ICER este profesorul Lachezar Filipov din Bulgaria, astrofizician spațial care a supravegheat pregătirea primilor lor astronauți.

Un altul este Eamonn Ansbro, un astronom cu sediul în Republica Irlanda, coautor cu profesorul Avi Loeb de la Harvard, într-o carte care urmează să fie lansată la sfârșitul anului 2021.

Atât Filipov, cât și Ansbro cred cu ardoare că este timpul să eliminăm stigmatul care a afectat fenomenul OZN timp de zeci de ani și să ne angajăm în studii științifice serioase ale sale.

FUNDAMENTARE

Lansarea organizației are loc după evenimentele recente, autentificate:

• Un articol din New York Times din 16 decembrie 2017 a dezvăluit un program, anterior secret, de cercetare cu privire la fenomenul OZN / FAN între 2007-2012, cu un buget de 22 milioane USD.

• Acest articol a confirmat faptul că piloții aviației de vânătoare ai US Navy au înregistrat imagini extraordinare ale vehiculelor aeriene neidentificate care operau în spațiul aerian al Statelor Unite, printr-o serie de videoclipuri în infraroșu realizate în 2004 și 2015.

• În mod semnificativ, obiectele observate nu semănau cu nimic din ceea ce văzuseră piloții până atunci și se deplasau în moduri spectaculoase, care păreau a fi tehnologic mult dincolo de tot ceea ce au realizat oamenii.

• În iunie 2020, a fost creat un grup operativ special al US Navy pentru a investiga aceste obiecte, care sunt întâlnite de piloții săi cu o frecvență crescândă. Grupul operativ urmează să prezinte, în acest sens, Congresului SUA, până pe 25 iunie 2021, un raport mult așteptat.

ICER – PREGĂTIREA PENTRU CONTACT

Împreună cu reprezentanții săi naționali, din 27 de țări de pe cele 5 continente, ICER consideră că toate țările trebuie acum să se pregătească pentru confirmarea faptului că Pământul este accesat de inteligențe non-umane și propune să fie înființate programe de „conștientizare” pentru a face față problemei deosebit de importante a contactului și a implicațiilor sale globale.

ICER își propune să ducă discuția pe această temă la cele mai înalte niveluri de guvernanță, inclusiv la Națiunile Unite.