Varianta nr 1 de tort de vară: blat fără făină, doar cu nuci şi cremă Speculoos (mai interesantă decât crema de ciocolată, se găseşte prin magazine). Urmează şi varianta nr 2:)
Blatul se face din:
4 ouă
Un borcan de 400 de grame cu cremă Speculoos
6 linguri de nuci măcinate
Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu crema Speculoos, se adaugă nucile şi la urmă, albuşurile bătute spumă cu mixerul. Totul se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi se dă la cuptor până trece testul scobitorii. Dacă blatul este puţin mai cremos, cu atât mai bine.
Crema:
250 grame de mascarpone se bat cu mixerul împreună cu trei linguri cu vârf de zahăr pudră. Se lasă crema câteva ore la frigider. Atâta tot!
Pur şi simplu se ornează blatul cu crema – am folosit o seringă de patiserie şi am schimbat vreo două şpriţuri de ornat, pentru a obţine un model mai fantezist – asta este partea cea mai distractivă.
Peste cremă, evident, se pun căpşunile proaspete, tăiate în două şi câţiva biscuiţi cu ciocolată rupţi în bucăţi. Chiar este un tort rapid!
Poftă bună!
Daniela Sîrbu