Blatul, crema şi toppingul:
Blat – 450 de grame de biscuiţi – am folosit unii buni de tot, dulci dar şi CU SARE – se zdrobesc în bucăţi nu foarte fine (adică nu gen nisip… ci mai grosier). Se amestecă cu 450 grame de gem de caise.
Crema – 500 de grame de mascarpone se bat cu mixerul împreună cu 160 de grame de zahăr pudră şi se lasă minim o oră la frigider
Topping – asta este după ochi – vreo 200 de grame de cireşe fără sâmburi, desigur, amestecate cu 3 linguri de miere şi nuci tocate grosier, după gust.
Apoi se asamblează… În mijloc am pus cerculeţul cu diametrul mai mare, am ‘îndesat’ la bază blatul de biscuiţi, am pus deasupra o lingură-două de cremă, până s-a umplut cercul – este simplă procedura 🙂 Am continuat cu cerculeţele mai mici, în jurul celui mare. Totul, după ochi. Deasupra am pus toppingul din cireşe.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu