Dacă tot am descoperit minunea cerculeţelor de patiserie, le putem folosi şi pentru preparate sărate. După tortuleţele dulci cu fructe urmează cele cu… peşte, biscuiţi săraţi şi cartofi. Pentru cinci mini-torturi avem nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat:
150 de grame de biscuiţi săraţi
145 de grame pateu de ton
145 de grame pateu de somon
Zdrobim biscuiţii şi îi amestecăm cu cele două feluri de pateu, apoi lăsăm la răcit la frigider.
Pentru crema de cartofi:
6 cartofi medii fierţi în coajă
150 grame cremă de brânză cu verdeţuri
Se zdrobesc cartofii fierţi şi se amestecă cu crema de brânză… foarte simplu:)
Apoi se asamblează cu ajutorul cerculeţului fermecat de patiserie. Se ornează fiecare mini-tortuleţ cu câteva bucăţi de chipsuri sau nachos şi se mai lasă la frigider (nu foarte mult) înainte de a fi servite.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu