Pentru iubitorii de dulce, vin astăzi cu o rețetă delicioasă de pavlova, însă într-o variantă mini, pentru a putea fi mai ușor de servit.
Rețeta este simplă, iar rezultatul este delicios.
Pentru bezea, adică baza prăjiturilor noastre, aveți nevoie de:
- 300 de grame de zahăr
- 6 albușuri
- 2 lingurițe de oțet (acestea nu sunt obligatorii, însă oferă luciu bezelei)
- 2 lingurițe de amidon de porumb (poate fi înlocuit și cu făină)
- un praf de sare
Albușurile se mixează cu praful de sare până devin spumă, iar apoi se adaugă treptat zahărul, oțetul și amidonul de porumb. Rezultatul obținut trebuie să fie o compoziție lucioasă, tare și cremoasă. Aceasta se așază într-o tavă cu hârtie de copt, formând mini coșulețe.
Vor trebui coapte la temperatură mică (90 – 100 grade) pentru o oră și jumătate sau două ore.
Pentru cremă aveți nevoie de:
- 200 mililitri de frișcă lichidă
- 250 de grame de cremă de brânză
- 5, 6 linguri de miere sau zahăr pudră
Se mixează toate cele necesare împreună, până veți obține o cremă omogenă și destul de tare.
Pentru dulceața de fructe:
- 250 de grame de fructe de pădure (pot fi și congelate)
- 200 de grame de zahăr
Acestea se fierb până când dulceața începe să se îngroașe.
Pentru a monta mini pavlova, veți umple coșulețele cu crema obținută, iar apoi veți adăuga câteva linguri din dulceața obținută pe deasupra.
Poftă bună! (Alexandra Radu)