Aurel Vainer a încetat din viaţă

Fostul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și deputat în Parlament Aurel Vainer a murit astăzi la vârsta de 89 de ani.

Personalități ale culturii, lideri politici și diplomați au transmis mesaje prin care au evocat eforturile pe care Aurel Vainer le-a făcut de-a lungul anilor pentru a pune în valoare contribuția evreilor la dezvoltarea societății românești. Vocea sa a putut fi ascultată în dese ocazii și la postul nostru de radio.

Aurel Vainer: Nu avem niciun motiv să nu ne simțim liberi în a ne exprima și bineînțeles de a ne manifesta prin ceea ce este real pentru a caracteriza fiecare minoritate națională și mai cu seamă prin a ne valorifica potențele cât mai bine. Această prezență a scriitorilor, artiștilor plastici, lingviștilor evrei este remarcată în cultura românească și este foarte importantă pentru că dovedește o contribuție la cultură, știință, artă.

Realizator: Aurel Vainer s-a născut pe 10 ianuarie 1932 la Ștefănești, în județul Botoșani. A absolvit Academia de Studii Economice în 1953 și a devenit doctor în economie în 1966. A urmat mai multe cursuri de specializare, la Paris, în marketing, studierea pieței sau medierea diferendelor comerciale./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 octombrie