Mai sunt câteva zile până la Crăciun, perioada în care se consumă produse tradiționale din carne de porc. Atenție însă de unde cumpărați carnea! În țara noastră sunt active sute de focare de pestă porcină. În județul Giurgiu, echipe mixte formate din veterinari și polițiști au început să verifice autoturismele personale pentru a monitoriza transportul porcilor. Cum s-au adaptat comercianții de animale aflăm de la corespondenta RRA, Marcela Petcu.
Reporter: Marcela Petcu – Vânzarea porcilor nu se poate face oricum, ci în condiții controlate, iar dacă porcii se taie în gospodării, li se face examen trichineloscopic, iar produsele se împart cel mult familiei lărgite. Autoritățile din Giurgiu au realizat deja un plan de măsuri pentru a preveni comerțul ilegal cu porci. Echipe mixte formate din veterinari și polițiști verifică autoturismele personale pentru a monitoriza transportul porcilor și cărnii de porc. Cei prinși cu mașinile pline de carne de porc, fără a avea documente pentru ea, riscă amenzi foarte mari, iar carnea le va fi confiscată./denisse
RRA – 22 decembrie