Nutriţionişti şi medici din Statele Unite au identificat produse populare al căror consum poate dăuna grav sănătăţii, informează ediţia „Eat This, Not That”. Experţii consideră că unul dintre cele mai periculoase alimente sunt produsele din carne procesate. Carnea în sine nu dăunează sănătăţii, dimpotrivă, este cea mai bogată sursă de proteine, însă carnea procesată are un efect nociv asupra organismului. Slănina şi cârnaţii, în general cărnurile procesate, sunt clasificate drept cancerigene de primă grupă. Se estimează că 50.000 de oameni din întreaga lume mor din cauza cancerului cauzat de consumul de carne roşie şi procesată. Aceste produse din carne sunt pline de grăsimi saturate, zaharuri adăugate, sare, conservanţi, potenţiatori şi alţi aditivi. Potrivit specialiştilor, gustările bogate în zahăr pot avea efecte nocive asupra creierului./ddaniela

(www.dariknews.bg – 1 aprilie)