Pentagonul şi Casa Albă au denunţat acţiunile Rusiei în Ucraina

Realizator: Ciprian Sasu – Afirmaţiile lui Vladimir Putin că Rusia a fost forţată să invadeze Ucraina de acţiunile acesteia şi ale Occidentului au fost denunţate în SUA atât de Pentagon, cât şi de Casa Albă. De la Washington transmite Doina Saiciuc:
Reporter: În legătură cu discursul de luni al preşedintelui Putin la parada de Ziua Victoriei, John Kirby a spus:
John Kirby: Am auzit unele din aceleaşi încercări de intimidare, aceleaşi falsităţi, aceleaşi neadevăruri pe care le-am auzit de la bun început. Ceea ce nu am auzit şi nu că ne-am fi aşteptat să le auzim, dar ar fi trebuit să auzim, sunt planurile despre cum are de gând să înceteze războiul, să îşi retragă forţele din Ucraina.
Reporter: La Casa Albă, purtătoarea de cuvânt Jen Psaki, a calificat Kremlinul şi pe preşedintele Putin drept o fabrică a dezinformării.
Realizator: Tot ieri, preşedintele Joe Biden a declarat că este îngrijorat că Vladimir Putin nu are în acest moment o cale de a ieşi din conflictul din Ucraina. Biden a explicat că Putin a crezut în mod greşit că invadarea Ucrainei va da o lovitură şi NATO şi UE, ceea ce nu s-a întâmplat, cele două organizaţii acţionând rapid şi unitar. Totodată, în teren, forţele ruse au fost forţate să se retragă din zona Kievului de o rezistenţă ucraineană mai puternică decât se aşteptau./lcoman/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 mai)