În România, peste 200 de muzee și spații culturale, dar și neconvenționale sunt pregătite să ofere în această seară vizitatorilor evenimente speciale: expoziții și activități în cadrul „Nopții muzeelor”, ajunse la a 18-a ediție.
În capitală se înregistrează un record absolut: mai bine de 60 de obiective culturale își țin astăzi porțile deschise. Reporterul Radio România Actualități Daniela Vasilescu a vorbit cu oamenii.
Reporter: Salut! Cum te numeşti?
-: Toma.
Reporter: Câți ani ai, Toma?
-: 5.
Reporter: Şi în seara asta unde vrei să mai mergi?
-: Tot la Antipa.
Reporter: Ce îţi place cel mai mult la Antipa?
-: Multe camere îmi plac foarte mult. De exemplu, la Polul Nord, prima cameră de aici, și, nu știu, alte camere cu păsări care au botul lung.
-: În seara aceasta a muzeelor ne-am propus și am reușit să urcăm pe Arcul de Triumf, să admirăm Bulevardul Kiseleff, după care am vizitat expoziția din interiorul Muzeului Țăranului Român, urmează să mergem peste drum la Muzeul de Biologie și ne-am fi dorit și la Antipa, dar, ca în fiecare an, dacă nu dormi cu cortul în fața muzeului, șansele să prinzi sunt mai complicate. Şi, spre seară, la Observator.
-: Cred că o să ne plimbăm și o să vedem dacă sunt alte lucruri interesante pe stradă, nu stăm la cozi.
-: Am venit să vedem o expoziție, adică am venit special pentru ea, o expoziție de la spațiul de artă contemporană de aici, și mergem mai departe către o galerie de artă. Am vrea să vedem expoziții mai underground și mai mici, nu neapărat colecțiile permanente care sunt disponibile în muzee tot timpul.
Realizator: Societatea de Transport București a pus la dispoziția publicului linia suplimentară de autobuze 362 „Noaptea muzeelor”, care va circula până la ora 2:00 noaptea, la interval de 30 de minute, pe traseul Piața Unirii-Piața Presei./schelaru
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 14 mai