Eurovision se va desfăşura în Marea Britanie, şi nu în Ucraina (organizatorii evenimentului)

Organizatorii evenimentului Eurovision au confirmat luni că următoarea ediţie a concursului de muzică va avea loc în Marea Britanie, şi nu în Ucraina, din cauza războiului.

Marea Britanie a obţinut locul al doilea la ediţia anterioară a Eurovision. Nu se ştie, însă, în ce oraş va avea loc concursul. Când ansamblul ucrainean Kalush a câştigat Eurovision 2021, toată lumea şi-a pus întrebarea dacă Ucraina va putea găzdui în siguranţă următoarea ediţie a competiţiei.

În iunie, Eurovision a emis un comunicat de presă în care a precizat că nu mai este fezabilă ideea organizării ediţiei 2022 în Ucraina şi că au început negocierile cu Marea Britanie. Ucraina a solicitat continuarea negocierilor şi a fost sprijinită de premierul britanic, Boris Johnson.

O lună mai târziu, s-a convenit ca Marea Britanie să fie gazda evenimentului, cu asigurări între premieurul Johnson şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, că ediţia Eurovision 2022 va celebra Ucraina şi poporul ucrainean, subliniază BBC./mbaciu/ilapadat

BBC SERVICIUL MONDIAL – 25 iulie