Institutul Clinic Fundeni a anunțat modernizarea secțiilor de pediatrie, hematologie și nefrologie

Institutul Clinic Fundeni a anunțat modernizarea cu resurse private a secțiilor de pediatrie, hematologie și nefrologie, ceea ce permite o îmbunătățire semnificativă a calității serviciilor de cazare și dotarea saloanelor destinate tratamentelor pacienților pediatrici cu afecțiuni grave. Secția de hematologie a fost dotată complet cu mobilier nou, cu baie în fiecare salon și cu rampe medicale.

Directorul Institutului, Anca Culiță: Cred că aceste renovări sunt o soluţie temporară; obligatorie, dar temporară. Pentru că normalitate, pentru resursa umană de excepție care există în acest spital, este ca noi să avem o clădire nouă, clădire nouă funcțională, care să permită un management integrat al pacientului – profilaxie, screening, tot ce înseamnă acces la terapii de ultimă oră, terapii personalizate, transplant de toate tipurile pe care le putem noi efectua în institut și monitorizare post-transplantat.

Or, pentru aceasta e, fără discuție, nevoie de un spital nou şi noi sperăm ca într-un final să se găsească şi soluția financiară, poate cu ajutorul investitiorilor privaţi. În mod cert însă este obligaţia statului, care trebuie să găsească soluții pentru un spital care să deservească pacienții și să asigure excelența în domeniile de nişă care sunt, să zicem aşa, specifice institutului.

Realizator: 50% dintre copiii diagnosticaţi cu leucemii acute sau limfoame maligne vin la Fundeni, notează reporterul RRA, Diana Surdu./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august