Războiul din Ucraina – Situaţia din regiunile estice Doneţk şi Luhansk

Invadatorii ruși au lansat rachete și lovituri aeriene pe teritoriul regiunii est-ucrainene Luhansk – transmite, marţi, agenţia de presă UNIAN. De asemenea, a fost raportat un atac cu rachete asupra oraşului Toreţk, din regiunea Doneţk. „Regiunea Luhansk – În timpul nopții, au fost înregistrate lovituri cu rachete în direcția Kostiantinivka. Au mai fost înregistrate patru lovituri aeriene asupra unor așezări. Rușii au tras de şapte ori folosind artileria, iar de două ori au utilizat mortierele şi tancurile” – se arată într-un raport al Administraţiei Militare Regionale Luhansk.

În ultimele 24 de ore, forţele ucrainene din regiune au respins șapte tentative de atac ale rușilor. „Regiunea Donețk – În timpul nopții și spre dimineață, au fost bombardamente puternice în comunitatea Mikolaiv, fiind înregistrate distrugeri semnificative. Informațiile despre victime sunt în curs de actualizare.

De asemenea, a avut loc un atac cu rachete asupra oraşului Toreţk” – a transmis şi Administraţia Militară Regională Doneţk. Instituţia precizează că, în ultima zi, ruşii au folosit artileria şi sisteme de rachete cu lansare multiplă „Uragan” și „Grad”, lovind mai multe așezări din regiune. „Printre cele mai afectate orașe se numără Avdiivka (o zonă rezidențială, piața centrală, un service auto), Bahmut – (un cartier rezidențial, o benzinărie), Krasnohorivka, Soledar, Mariinka, Siversk şi Mikolaivka. Au mai fost atacate sate precum Iahidne, Predtecine, Kurdiumivka, Lastocikine sau Heorhiivka” – se mai arată în comunicatul administraţiei regiunii Doneţk.

Între timp, în această regiune est-ucrainană, care rămâne fără gaz și, parțial, fără apă și curent, autorităţile continuă evacuarea civililor. Trei oameni au murit în regiunea Doneţk în ultimele 24 de ore şi alţi trei au fost răniţi, în bombardamentele trupelor ruse./sdan/atataru

Agenția de presă UNIAN – 2 august